Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zorg voor tevreden medewerkers

Er worden elk jaar metingen gedaan om erachter te komen in welke landen werknemers nou het meest tevreden zijn. Met behulp van een medewerkersonderzoek wordt dan gemeten hoe hoog de medewerkerstevredenheid is. De cijfers per land kun je terugvinden in de publicaties van de Workforce Happines Index, dit is een ranglijst die de meest tevreden werknemers per land laat zien.De nummer één op deze lijst is Denemarken geworden. Je ziet in de lijst duidelijk terugkomen dat Europa heel hoog scoort. Naast Denemarken, vind je Noorwegen, Finland en Zweden ook allemaal terug in de top van de lijst. Nederland is als zesde geëindigd, een goede score dus.

 

Het bedrijf deed een jaar lang navraag onder meer dan 200.00 professionals in 57 verschillende landen over de wereld. Uit dit onderzoek kwam de index als resultaat. Nederland is op de zesde plek een echte topper te noemen. We staan twee plekken boven België, wat verrassend is omdat België vorig jaar nog eerste werd. De nieuwe koploper is Denemarken geworden, gevolgd door Noorwegen en Costa Rica. Dat laatste land is het enige niet Europese land in de top 10.

 

De onderzoekers die de index hebben samengesteld stellen dat het dit jaar tijd wordt om een door data gestuurde benadering te gaan hanteren wanneer het gaat om het aantrekken en behouden van toptalent. Het is vandaag de dag niet alleen een kwestie van tevredenheid om je ervaren talent te behouden. Het is nu ook gekoppeld aan hoe medewerkers ervoor staan in vergelijking met hun gelijken in andere organisaties.

 

De tevredenheid van de werknemers is wel erg belangrijk voor het behoud van talent, net als het hebben van gemotiveerd personeel dat goede resultaten levert en daarnaast blijft innoveren. Daniel Eckert van Universum weet te vertellen dat het een goed teken is wanneer jonge professionals ontevredenheid tonen binnen een industrie.

Linkruil.org

Comments are closed.