Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zwembadtechniek doseerinstallatie

Een goede doseerinstallatie is van cruciaal belang voor de kwaliteit van het water in het zwembad. Het zwembadwater moet schoon en bacterievrij worden gehouden, zodat men er veilig kan zwemmen. Dit schoon houden gebeurt door het toedienen van de juiste hoeveelheden desinfectanten. Er zijn verschillende soorten systemen die dit kunnen regelen. Het beste is om een automatische meet- en doseerinstallatie te gebruiken. Hieronder zullen we meer vertellen over deze zwembadtechniek.

Waarom is een zwembad doseerinstallatie noodzakelijk?

Hoe meer mensen er van een zwembad gebruik maken, en hoe vaker het gebruikt wordt, hoe meer bacteri├źn en vuil er in het zwembadwater terecht zullen komen. Een deel hiervan wordt door het filtersysteem uit het water verwijderd, maar alleen een filtersysteem is niet voldoende. Daarom dienen er desinfectanten aan het zwembadwater te worden toegevoegd.
In de meeste zwembaden wordt nog altijd gebruik gemaakt van chloor. Chloor is een relatief goedkoop middel met een oxiderende werking. Nadeel is dat het vrij sterk ruikt en irritaties kan veroorzaken. Een goed alternatief voor chloor is ozon. Dit middel is, in tegenstelling tot chloor, geheel reukloos en veroorzaakt ook geen irritatie aan de ogen en slijmvliezen. Daarbij is het een zeer snel werkend middel. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer zwembaden die gebruik maken van zoutelektrolyse. Hierbij wordt een speciaal zout aan het zwembadwater toegevoegd. Het zout maakt het gebruik van chloor overbodig. Het zout verdampt niet, zoals bij chloor wel het geval is, en het is reukloos. Desinfectanten zorgen tevens voor de bestrijding van de gevaarlijke Legionella bacterie.

Hoe werkt een zwembad doseerinstallatie?

Zwembadwater heeft constante waarden nodig; er dient een perfecte verhouding te zijn tussen de desinfectanten en de pH-waarden. Een automatische meet- en doseerinstallatie neemt een monster uit het water, waarna de waarden worden gemeten. Op basis van de resultaten van deze meting wordt de automatische dosering van de desinfectanten gecorrigeerd. Zo blijven de juiste verhoudingen intact en kan men zorgeloos zwemmen.

Wat zijn de voordelen?

Een automatische doseerinstallatie voor uw zwembad neemt u heel wat werk en zorgen uit handen. Deze geavanceerde systemen zijn superveilig en kunnen zeer nauwkeurig meten en doseren. Doordat enkel de strikt noodzakelijke hoeveelheden desinfectanten worden gebruikt, bespaart u behoorlijk wat kosten. Bovendien bent u met een dergelijke installatie altijd verzekerd van een veilige kwaliteit van uw zwembadwater. Deze zwembadtechniek is dus een investering die zichzelf terug kan verdienen.

Linkruil.org

Comments are closed.