Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

3 handige tips bij het bouwen van een café racer

Café racers zijn ontzettend gewild. Al jaren. Waar ze voorheen enkel werden gebouwd omdat er op het gebied van sportieve motorfietsen weinig te vinden was, zijn ze tegenwoordig om heel andere redenen populair. Hoewel het aanbod van sportieve motorfietsen vandaag de dag ontzettend groot is, besluiten nog steeds veel mensen om deze zelf samen te stellen. Het is natuurlijk ook de ultieme manier om je creativiteit de vrije loop te laten en een geheel eigen cafe racer te bouwen. Een uniek exemplaar die geheel voldoet aan al jouw wensen. 

Overweeg jij al jaren om een eigen café racer te bouwen, maar heb je nog altijd niet de knoop doorgehakt? Wij helpen je graag op weg met de volgende 3 handige tips bij het bouwen van een café racer. 

  1. Koop een goede basismotor 


Allereerst is het belangrijk om bij het begin te beginnen. Als je een kwalitatieve café racer wilt bouwen is het namelijk van belang dat je de juiste basismotor koopt. Deze moet aan enkele eigenschappen voldoen. Zo is het belangrijk dat de café racer een horizontale lijn vormt. Dit is de basis van het sportieve uiterlijk. Deze belijning kun je bij verschillende motoren vinden. Veelgebruikte merken zijn Ducati, Triumph, BMW en Honda. Ook een aantal modellen van de populaire Harley-Davidson motoren zijn geschikt. 

Deze motoren worden vrijwel altijd tweedehands gekocht, zodat er nog voldoende budget overblijft om hier een echte café racer van te maken. Bedenk wel dat goedkoop vaak duurkoop is. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is dat ook meestal zo. Kies daarom liever voor een motor waar zo min mogelijk aan gesleuteld moet worden, zodat je slechts enkele aanpassingen hoeft te verrichten. Zo bespaar je op de lange termijn veel kosten. Gashendels kopen bij Caferacerwebshop.com is zo gedaan, maar als werkelijk alles van de motor vervangen moet worden dan spreken we van een zeer  hoog kostenplaatje. 

  1. Hou je aan het budget 

 

Er zijn maar weinig mensen die zonder een budget beginnen met klussen. Wanneer je de luxe hebt is dit natuurlijk heel prettig, maar in de meeste gevallen zal je je toch wel aan een budget moeten houden om niet in de financiële problemen te komen. Daarom is het belangrijk om van tevoren een lijstje te maken. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een basismotor? Wat wil je precies gaan doen? Hoeveel geld heb je hiervoor nodig? En wat is er nog verder mogelijk binnen het budget? 

Zorg er daarnaast ook voor dat je alle bonnetjes en online facturen zorgvuldig bewaard en de gemaakte kosten opschrijft. Ook van kleine bedragen. Knipperlichten bij www.Caferacerwebshop.com kopen lijkt misschien niet al te veel geld te kosten, maar ook die kleine beetjes tikken snel aan. Bewaar het overzicht en voorkom zo te grote uitgaven! 

  1. Stel bepaalde klussen uit 


Een goede manier om binnen je budget te blijven is door bepaalde (minder belangrijke) klussen nog even uit te stellen. Droom je al tijden van een db killer motor? Dan weet je natuurlijk dat dit ontzettend handig is, maar niet essentieel om je motor te rijden. Je kunt er daarom ook eenvoudig voor kiezen om deze aankoop uit te stellen tot je weer wat gespaard hebt. Zo is het gemakkelijker om binnen je budget te blijven. 

Linkruil.org

Comments are closed.