Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Beijing, de hoofdstad van China

Beijing kennen we ook wel als Peking. De stad is wereldberoemd en veel toeristen willen er dan ook graag heen. Wat valt hier zoal te doen voor toeristen?

Beijing is na Shanghai de grootste stad van China. Het is een stad met enorm veel historie. Er wonen namelijk al zeker 3000 jaar mensen en dit zie je overal in stad. Het openbaar vervoer hier is heel goed geregeld, want er is een zeer uitgebreid metronetwerk. Uit eten gaan kan heel goed; er zijn werkelijk overal Ook zijn er in Peking enorm veel bezienswaardigheden.

Zomerpaleis
Het zomerpaleis wordt gezien als het meest indrukwekkende kasteel dat je in China kunt vinden. Het bestaat uit meerdere paleizen, bruggen, tempels en pagodes. Er zijn enorm veel wandelpaden waar je als toerist echt kunt genieten van de schitterende bouwwerken.

De verboden stad
De verboden stad is te vinden midden in Beijing. De Verboden Stad werd gebouwd in 1422 en het was de plek waar de Chinese Keizers gezeteld waren. Tegenwoordig is het een museum en wellicht wel één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Beijing en je mag dit zeker niet overslaan als je de stad bezoekt.

Plein van de Hemelse Vrede
Het plein van de Hemelse Vrede heet eigenlijk het Tiananmen-plein. Het is het grootste plein ter wereld. Het heeft een lengte van 880 meter en een breedte van 550 meter. Hier kunnen zeker een miljoen mensen bij elkaar komen en het is ontzettend indrukwekkend om te zien.

Tempel van de hemel
In Beijing vind je de meest prachtige tempels bij elkaar en eigenlijk moet je ze allemaal eens zien. Maar je mag zeker de Tempel van de hemel niet overslaan. Dit is een tempelcomplex dat diende als een plek waar de oude keizers offers brachten. Ze hoopten bijvoorbeeld op een goede oogst. Het is een indrukwekkend bouwstel en er zijn vaak vele activiteiten in de buurt te doen.

Hutong
Een Hutong is een woonwijk op traditionele wijze in China. Er zitten er vooral heel veel in Peking. Deze wijken zijn ommuurd en bevatten hele smalle straatjes van soms slechts veertig centimeter. Er hangt een bijzondere sfeer hier en het is als toerist erg boeiend dit te bekijken.

Linkruil.org

Comments are closed.