Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Cultuur en erfgoed in Drenthe

hotel-drenthe
Drenthe is een schitterende provincie in Nederland waar nog echt rust kan worden ervaren en je de stress even van je af kunt laten glijden. Drenthe heeft prachtige landschappen en mooie bezienswaardigheden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om op vakantie te gaan in deze mooie provincie, soms tijdens de zomervakantie maar ook vaak voor een weekendje of dagje uit. Drenthe heeft een rijke cultuur en historie wat een bezoekje aan deze provincie nog aantrekkelijker maakt. En als je een paar dagen wilt blijven kun je heerlijk overnachten in een hotel in Drenthe en genieten van de rust.

Heerlijk op de fiets door Drenthe

Drenthe is een fietsprovincie bij uitstek, zowel voor recreatieve fietsers als voor wielrenners en mountainbikers. Vooral de rust die wordt ervaren tijdens een fietstocht door deze mooie provincie trekt veel mensen aan. Tegenwoordig kun je eenvoudig achter je auto op een fietsdrager een paar fietsen meenemen en dat is wat veel mensen dan ook doen. En in Nederland ben je eigenlijk vanaf ieder punt binnen een paar uur in Drenthe dus voor de afstand hoef je het niet te laten.

Bezoekje aan de Hunebedden

Iedereen weet wat de hunebedden zijn maar veel mensen hebben ze nog nooit in het echt gezien. Het is absoluut de moeite waard om de hunebedden eens te bekijken van dichtbij, het zijn de oudste monumenten van Nederland. Heel lang geleden zijn ze gebouwd door het Trechterbekervolk die zwerfkeien hebben gebruikt uit de ijstijd om de hunebedden te bouwen. Alle hunebedden liggen binnen een gebied van 30 kilometer bij elkaar, waarvan de grootste van allen in het plaatsje Borger te vinden is. De enorme zwerfkeien zijn met behulp van boomstammen waar ze overheen werden gerold op hun plek gebracht. Je zult begrijpen dat dat geen sine cure was!

Rijke historie van de Hondsrug

De Hondsrug in Drenthe is een natuurgebied in de provincie Drenthe met een rijke historie. In het gebied is een groot aantal ijstijden geweest. De rivierstroom die onder het ijs stroomde heeft gezorgd voor het heuvelachtige landschap, ook wel de ruggen van het landschap genoemd. Het is werkelijk fascinerend om te bedenken dat tijdens de ijstijden in het gebied Hondsrug enorme mammoeten hebben rondgelopen. Dat oergevoel trekt veel mensen aan en ieder jaar weer wordt gebied door veel toeristen uit eigen land en het buitenland bezocht.

Kamp Westerbork

Maar in Drenthe ligt ook kamp Westerbork, het kamp waar in de tweede wereldoorlog Joden werden getransporteerd naar diverse plekken. Uiteraard een zeer indrukwekkende plaats, niet in de laatste plaats om de persoonlijke drama’s die zich ter plekke hebben afgespeeld. Kamp Westerbork heeft ook een museum waar mensen een goede indruk kunnen krijgen wat hier tijdens WOII heeft afgespeeld. Ook zijn er met regelmaat lezingen en vertellen ooggetuigen wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. In ieder geval een plaats met een belangrijke geschiedenis zullen we maar zeggen.

Linkruil.org

Comments are closed.