Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De prachtige natuur van Portugal

Als je aan een vakantie in Portugal denkt, denk je wellicht niet aan de mooie natuur die het land te bieden heeft. Vaak wordt er over bezienswaardigheden of stranden geschreven, maar de natuur blijft onderbelicht. Lissabon, Albufeira en Faro zijn bekende bestemmingen voor stedentrips en zonvakanties, maar zijn minder interessant voor wandelaars. In Portugal vind je echter een zeer gevarieerde natuur met meren, bergen, rotsformaties maar ook velden met olijfbomen, fruitbomen of zonnebloemen.

Wij hebben de beste natuurparken op een rijtje gezet zodat je tijdens je last minute Portugal optimaal van de natuur kunt genieten. Het zijn prachtige wandelgebieden waar je helemaal tot rust komt.

Nationaal park Peneda-Gerês

In het noorden van Portugal, grenzend aan Spanje, ligt het Parque Nacional da Peneda-Gerês. Het nationaal park is het oudste natuurpark van Portugal en heeft een oppervlakte van circa 72.000 hectare. Ooit leefde hier bruine beren en berggeiten, maar tegenwoordig kun je wilde zwijnen, vossen, wilde katten en zelfs wolven spotten. Wandel door rustgevende heidevelden op de hoogvlakte en geniet van het uitzicht vanuit de bergen. Door het park lopen namelijk vier bergketens (Peneda, Soajo, Amarela en Gerês), die voornamelijk bestaan uit graniet.

Parque Natural da Serra da Estrela

Het grootste natuurpark van Portugal, Serra da Estrela, is ruim 100.000 hectare groot en ligt in het meest bergachtige gebied van het land. Hierdoor bestaat bijna de helft van het park uit bergen die hoger zijn dan 700 meter. Op de laagvlakte zijn authentieke dorpjes te vinden waar de bevolking nog steeds leeft van het hoeden van vee en het verbouwen van gewassen. Naast simpelweg te genieten van dit prachtige aanzicht heb je de mogelijkheid om door de bergen en de heidegebieden te wandelen. Wolven zal je hier niet spotten, maar wilde katten, dassen, otters en verschillende arendsoorten kun je hier wel tegenkomen.

Natuurpark Montesinho

Het natuurpark Montesinho heeft een zeer afwisselend landschap met granieten bergen, diepe rivierdalen, uitgestrekte eiken- en dennenbossen en heldere beekjes. Op de heuvelvlakten vind je pittoreske dorpjes waar mensen leven van de akkerbouw. Het groen wisselt zich af met geploegde bruine grond. In dit natuurgebied heb je de meeste kans om de Iberische wolven te spotten.  Deze kleine wolvensoort komt enkel voor in Spanje en Portugal. Daarnaast leven er vele vogelsoorten en reptielen zoals de wipneusadder, gladde slang, de marmersalamander en in de beekjes zwemmen forellen.

Linkruil.org

Comments are closed.