Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Dubbel genieten van de Duitse kerstsfeer op de kerstmarkt in Oberhausen

kerstmarkt in Oberhausen

kerstmarkt in Oberhausen

Er zijn heel veel kerstmarkten in Duitsland, elk jaar vanaf half november tot en met 23 december. De kerstmarkten in Duitsland zijn altijd gezellig druk  en je kunt er hele leuke en originele cadeau’s kopen.  Het is altijd mooi om te zien wat een werk ze in Duitsland van de kerstmarkt maken. Sprookjesachtig verlichte huizen, sfeervolle kraampjes, muziek en gezellige drukte. Dat is ook voor ons de Duitse kerstmarkt. Wij gaan elk jaar in de kerstperiode met de eigen auto naar de kerstmarkt in Oberhausen. Twee kerstmarkten zijn in deze stad geopend vanaf half november tot en met 23 december.

Kerstmarkt in Oberhausen

Het centrum van de stad is in de periode voor kerstmis heel bijzonder. Het is een prachtig gezicht om het bos te zien dat daar opgebouwd is speciaal voor de kerstsfeer. In het oude centrum van Oberhausen staan maar liefst driehonderd bomen van vier tot tien meter hoog. Alle bomen zijn ’s avonds verlicht en dat is een spectaculair gezicht. Tussen de bomen staan de kraampjes van de kerstmarkt opgesteld. Ook verlichte huizen in het oude centrum van Oberhausen  rond de Altmarkt  zorgen voor een sprookjesachtig decor van deze kerstmarkt. Hier zijn hele bijzondere geschenken te koop en natuurlijk is er lekkere Glühwein en er zijn typisch Duitse lekkernijen te koop zoals braadworst, Reibekuchen en gebrande amandelen.

Kerstmarkt in Centro Oberhausen

De tweede kerstmarkt staat bij het winkelcentrum Centro aan de rand van Oberhausen. Eigenlijk zijn het daar drie kerstmarkten op een plek, want het Centro heeft de 150 kraampjes verdeeld over drie thema’s: Santa’s Village, de Bergweihnachtsmarkt en de Wichtelmarkt. Hier kun je natuurlijk de kerstmarkt heel goed combineren met winkelen, want het winkelcentrum Centro is enorm groot.  Er zijn vorig jaar 21 nieuwe winkels bij gekomen, dus nu zijn er bijna tweehonderd winkels. In het winkelcentrum zorgen lichtinstallaties en muziek voor een passende kerstsfeer. Het Centro is goed bereikbaar vanaf de snelweg en er is altijd een gratis parkeerplek te vinden. Voor het Centro Oberhausen is geen milieusticker nodig, maar voor de straten in het centrum van Oberhausen wel.

Linkruil.org

Comments are closed.