Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een boot kopen met een goede vriend

Stel je voor dat je al jaren droomt van het kopen van een mooie boot. Je zou zo graag je eigen jacht willen hebben, maar eigenlijk kun je het niet betalen. Of is het te veel onderhoud voor jou alleen. Dan is het een idee om samen met bijvoorbeeld een goede vriend een boot te kopen. Wel zijn er een paar dingen die je hierover moet weten. Heb je dit op orde, dan is het tijd om de boot te gaan aanschaffen! Dit kan bij Jachtmakelaardij Kappers.

Maak goede afspraken

Voorop staat natuurlijk om goede afspraken te maken. Deze afspraken moeten ook echt op papier worden gezet om problemen te voorkomen. Je wil er natuurlijk voor waken dat het delen van een boot je niet je vriendschap gaat kosten. Maak dus duidelijke afspraken over hoe jullie het gaan regelen met de financiën, met het onderhoud en met het gebruik van de boot. Typ deze afspraken uit en zet er beiden een handtekening onder. Neem hier ook zeker in op wat jullie doen als één van de twee de boot niet meer wil. Spreek hier bijvoorbeeld over af dat diegene dan wordt uitgekocht.

Hoe ga je om met de kosten?

Je kunt natuurlijk je eigen manier verzinnen om samen om te gaan met de kosten, maar het is bijvoorbeeld slim als je allebei per maand een x bedrag overmaakt op een gezamenlijke rekening. Dit bedrag is gebaseerd op jaarlijkse kosten. Denk aan de ligplaats, de stalling, onderhoud en een gedeelte onverwachte kosten. Voor brandstof kun je het beste een apart potje maken samen. Spreek bijvoorbeeld af dat je een x bedrag per x minuten varen in het potje doet. Mocht er iets kapot gaan, dan kun je afspreken dat degene bij wie het gebeurt de reparatie regelt en dat de reparatie wordt bekostigd uit het gezamenlijke potje. Mocht het echt komen door ernstige nalatigheid van één persoon, dan betaalt diegene de reparatie zelf.

De boot gebruiken

Een ander onderwerp waar je goede afspraken over moet maken is het gebruik van de boot. Het scheelt wel dat je de boot met één persoon deelt. Als je dit doet met een grotere groep, wordt het lastig met afstemmen. Met twee personen is dit goed te doen. Je kan bijvoorbeeld samen een schema maken. Mocht dit niet uitkomen, dan kun je elkaar berichten of de boot vrij is als jij hem graag wil gebruiken. Aangezien jullie vrienden zijn, zijn jullie vast bereid voor elkaar te schuiven op basis van argumenten.

Linkruil.org

Comments are closed.