Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een gratis dagje Amsterdam

Een dagje weg is altijd leuk, bijvoorbeeld met het gezin. Als de kinderen lekker kunnen spelen en de ouders ook kunnen genieten, wordt het een geslaagd dagje uit. Vaak hebben mensen het gevoel dat een dagje uit ook veel geld moet kosten. Dit is helemaal niet het geval. Je kunt bijvoorbeeld een hele leuke dag in Amsterdam beleven, zonder dat het veel geld kost. Als je erop let, kun je zelfs een gratis dagje weg gaan in Amsterdam. Parkeren in Amsterdam doe je makkelijk bij Q-Park. Q-Park heeft verschillende parkeergarages waar je comfortabel kunt parkeren. Doordat de parkeergarages zich bevinden op verschillende locaties, is er bijna altijd een in de buurt.

Gratis activiteiten

Er zijn een heleboel gratis activiteiten die je kunt doen in Amsterdam. Vooral met kinderen zijn dit erg leuke activiteiten voor een dagje weg. Zo zijn er een aantal speeltuinen waar je met je kinderen terecht kunt, zodat ze heerlijk kunnen spelen. Hierbij kun je denken aan Speeltuin Amstelpark, Natuurspeeltuin het Woeste Westen, Natuurspeeltuin Plan West of Natuurspeeltuin de Natureluur. Dit zijn stuk voor stuk hele leuke speeltuinen waar de kinderen zich kunnen uitleven. In de natuurspeeltuinen bevinden de kinderen zich lekker in de natuur. In Natuurspeeltuin de Natureluur kunnen ze zelfs allerlei zaken ontdekken over de planten en dieren. Natuurlijk zijn hier ook leuke speeltoestellen te vinden.

 

Er zijn niet alleen speeltuinen waar je je gratis kunt vermaken in Amsterdam, maar er zijn ook andere activiteiten te doen. In de zomer is bijvoorbeeld ook het Vondelpark Openluchttheater gratis toegankelijk. Hier kun je in de zomermaanden genieten van toneel, dans en muziek. Dit is zeker ook een aanrader om te doen tijdens je dagje weg.

 

Een andere gratis activiteit in Amsterdam, zijn de Botanische Tuinen. Deze tuinen liggen achter het VU Medisch Centrum. Parkeren bij het VU Medisch Centrum doe je makkelijk bij Q-Park, dus dit is geen probleem. In de Botanische Tuinen zijn tienduizenden planten te vinden. Je kunt hier dus je ogen uit kijken.

 

Ook de kinder- en zorgboerderij de Bijlmerweide is erg leuk voor kinderen. Dit is een groot park met een kinder- en zorgboerderij. Hier word je omringd door dieren, een hele leuke ervaring voor kinderen.

 

Als je kinderen iets ouder zijn, of je wil een dagje naar Amsterdam met je partner zonder kinderen, kun je ook leuke dingen doen. Zo zijn er verschillende wandelroutes en fietsroutes die je kunt volgen. Of je nou meer houdt van wandelen of van fietsen, het kan allebei. Lekker uitwaaien en sportief bezig zijn kan zorgen voor een heerlijk dagje weg.

Eten en drinken

Als je een dagje weg gaat, geef je vaak bijna ongemerkt geld uit aan eten en drinken. Dit is helemaal niet nodig. Als je zelf eten en drinken meeneemt, is dit vele malen goedkoper. Ook kan dit erg gezellig zijn. Je kunt bijvoorbeeld lekker picknicken in het park, of in de speeltuin. In de speeltuinen zijn vaak ook gezellige bankjes of picknicktafels te vinden, waar je gezellig kunt lunchen. Na de lunch kunnen de kinderen meteen weer verder spelen in de speeltuin.

Linkruil.org

Comments are closed.