Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Extra capaciteit in zomerseizoen bij Transavia

Er zijn mensen die meerdere keren per jaar op vakantie gaan maar het zomerseizoen is in het algemeen de periode waarin de meeste mensen naar een vakantiebestemming vertrekken. Het betekent extra drukte voor hotels maar ook voor luchtvaartmaatschappijen. Transavia zet in de zomer extra capaciteit in om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Transavia is een dochterbedrijf van Air France-KLM en doet voornamelijk vluchten binnen Europa. Reizigers zouden met name meer gebruik maken van de vluchten naar bestemmingen in Italië. Eerder kondigde het bedrijf al een verhoging van de capaciteit aan. In het zomerseizoen wordt er nog meer capaciteit ingezet dan de 7 procent die eerder werd aangekondigd.

Er wordt in ieder geval één extra vliegtuig aan de vloot toegevoegd maar verder kon de woordvoerder niet zeggen met hoeveel de capaciteit in zijn totaal toeneemt. Hierdoor werd bijvoorbeeld niet duidelijk of er meer personeel wordt ingezet die de Tumi koffers inladen of reizigers opvangen tijdens de vertraging.

Waarom extra capaciteit?

In 2013 zag Transavia het aantal passagiers met maar liefst 20 procent groeien. Ook dit jaar blijkt dat de vraag naar tickets toeneemt en daar wil het bedrijf graag op inspelen. ”Om aan de groeiende vraag in het zomerseizoen te kunnen voldoen, zetten we nog meer capaciteit in.”, meldt directeur Mattijs ten Brink van Transavia.

Linkruil.org

Comments are closed.