Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Goed voorbereid een weekend weg

U komt uit Breda en bent met uw gezin opzoek naar een weekendje weg voor in de Belgische Ardennen. Waar moet u dan allemaal rekening mee houden? Dat zochten wij voor u uit.

Belgische regels

Ieder land heeft zo zijn eigen wetten en regels, deze zijn over het algemeen hetzelfde maar vaak heeft een land ook regels die puur in hun land van kracht zijn. Zo ook in België. In België is het bijvoorbeeld verplicht voor kinderen om een geldig legitimatie bewijs bij zich te hebben. Voorheen mocht je nog bijgeschreven staan op het paspoort van je ouders, dit is echter in 2012 aangepast. Bij auto huren Breda staat de auto niet op uw naam geregistreerd, maar moet u wel aan kunnen tonen dat u de auto gehuurd heeft. Laat dus een machtiging ondertekenen door het verhuur bedrijf zodat je dit kunt tonen wanneer er om gevraagd wordt. Het is verstandig om het in meerdere talen te laten schrijven, zo is het slim om deze ook in het Frans te laten schrijven wanneer u naar België gaat.

U heeft een medische verklaring ook wel Schengenverklaring genoemd nodig zodra u medicijnen meeneemt op reis die onder de Opiumwet vallen. Let wel, u dient de verklaring minimaal vier weken voor vertrek aan te vragen. Deze verklaring zal 30 dagen geldig zijn vanaf de opgegeven datum.

Verkeersovertredingen

In België zijn de verkeersovertredingen opgedeeld in vier categorieën. De eerste graad is voor de lichtste overtredingen en de vierde voor de aller zwaarste. Per graad gelden hogere minimum boeten bedragen. Deze zijn als volgt ingedeeld:

  • Eerstegraads overtreding vanaf €55,-

  • Tweedegraads overtreding vanaf €110,-

  • Derdegraads overtreding vanaf €165,-

  • Vierdegraads overtreding vanaf €330,-

Zodra er meerdere overtredingen tegelijk worden gemaakt mag het maximale bedrag niet hoger dan €825,- maar dan moet er wel direct betaald worden. De ergste overtredingen worden behandeld door de Procureur des Konings. Vaak bedragen deze boetes meer dan het bedrag bij een directe inning. Hier is ook geen maximum voor vastgesteld. Mocht u meerdere ernstige overtredingen plegen dan zal u mogelijk voor de rechter moeten verschijnen en riskeert u niet alleen een geld boete maar ook een gevangenisstraf.

Uitrusting in de auto

In België is het als buitenlander niet perse verplicht om een brandblusser in de auto te hebben liggen maar om problemen te voorkomen is het verstandig om hier wel voor te zorgen. Zodra u een ongeluk of autopech heeft is het verplicht om op de snel op 100m afstand een gevarendriehoek te plaatsen. Op normale wegen is dit 30 meter en in de bebouwdekom direct achter de auto. Als bestuurder bent u verplicht om zowel overdag als ‘s nachts een veiligheidsvest te dragen bij een ongeval of ongeluk. Voor de overige inzittenden hoeft het in principe maar het wordt aangeraden om dit wel te doen om problemen te voorkomen.

In België gelden nog een aantal andere regels, wetten wees dus gewaarschuwd en lees alle regels goed door. Voor de overige regels raad ik u aan om via internet op zoek te gaan naar bijvoorbeeld auto regels en wetten België. Mocht u hier niet over beschikken dan kunt u altijd nog naar de ANWB bellen voor informatie. Wilt u graag een aanhanger huren maar weet u niet waar deze aan moet voldoen? Lees dan dit artikel: waar moet een aanhanger aan voldoen. Wilt u met een prettig gevoel op reis gaan lees dan ook even de regels van de Nederlandse overheid door.

Linkruil.org

Comments are closed.