Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Keulen, voor een verrassend leuke stedentrip!

Bij een stedentrip denken veel mensen aan verre zuidelijke bestemmingen zoals Lissabon of Florence. Ook dichtbij huis heb je een echter aantal verrassend leuke, vaak over het hoofd geziene steden. Keulen bijvoorbeeld. In deze nog voor het begin van de jaartelling door de Romeinen gestichte stad aan de Rijn vind je talloze culturele bezienswaardigheden. Ook beschikt Keulen over uitstekende musea en kun je er prima winkelen. En het grootste voordeel? De stad ligt slechts 60 kilometer van de Nederlandse grens!

Foto van Keulen aan de Rijn

Keulen aan de Rijn, foto door spacejulien onder de CC BY 2.0-licentie.

Wat is er in Keulen te zien?

Verreweg de beroemdste attractie van Keulen is de Dom van de stad. Deze zeer indrukwekkende kathedraal meteen naast het centraal station staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Er is in totaal meer dan zes eeuwen aan gebouwd. De 157 meter hoge torens geven een fenomenaal uitzicht over de stad, de Rijn en de verre omgeving.

Behalve de Dom biedt Keulen nog talloze andere bezienswaardigheden. Zo is er de grote Hohenzollernbr├╝cke over de Rijn, maar je kunt natuurlijk ook de historische kabelbaan nemen. Het eeuwenoude Rathaus is een andere toeristische trekpleister, terwijl je iets verderop langs de oever van de rivier schilderachtige huisjes vindt. De dierentuin van Keulen is verder een van de oudste en beste van heel Duitsland en ook de oude stadspoorten en de 12 romaanse kerken mag je zeker niet missen. Kortom, met de bezienswaardigheden van Keulen ben je al snel enkele dagen zoet!

Cultuur, festivals en evenementen

Houd je van musea? Ook dan ben je in Keulen in de juiste stad. Het prestigieuze Museum Ludwig dat zich richt op moderne kunst is een van de toonaangevende kunstmusea van Duitsland. Het Romeins-Germaans Museum met talloze opgravingen uit de tijd dat Keulen een grote Romeinse stad was is ook bijzonder fascinerend. Verder is er ook nog het Imhoff-Schokoladenmuseum. Dit is het grootste chocolademuseum ter wereld en chocola proeven zit natuurlijk bij een bezoek inbegrepen!

Keulen staat bovendien bekend om een aantal grote festivals. Zo is de carnavalsoptocht van Keulen de grootste van Europa. In de maand december staat de hele binnenstad in het teken van kerst, met maar liefst 7 sfeervolle kerstmarkten en honderden stalletjes. De rest van het jaar worden er in de beurshallen van Keulen grote evenementen georganiseerd. Denk dan bijvoorbeeld aan Art Cologne, de oudste kunstbeurs ter wereld, of aan Gamescom, de grootste beurs ter wereld op het gebied van computerspellen.

Lijkt een bezoek aan Keulen je wat?

Als je meer weten wilt over Keulen dan kun je terecht op de website Bezoek Keulen. Dit is een van de uitgebreidste Nederlandstalige websites over deze fascinerende Duitse stad. Ook kun je er informatie lezen hoe je Keulen met de trein kunt bereiken.

Linkruil.org

Comments are closed.