Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kleine Floriade in Duitse grensstreek

Op 16 april opent de “Landesgartenschau” in Duitsland op twee locaties dicht bij de Nederlandse grens. Het evenement is een soort kleine Floriade en wordt in Duitsland jaarlijks georganiseerd per regio. Dit jaar hebben Nederlanders vanuit het uiterste noorden én zuiden de beste papieren om de Landesgartenschau in Duitsland te bezoeken. Beide tentoonstellingen zijn gericht op een uitstapje voor het hele gezin. Want naast de nieuwste bloemen, tuin en landbouwtrends zijn er speeltuinen, restaurants, shows en muziek.

In Noord-Duitsland wordt het evenement georganiseerd in de stad Papenburg. Deze stad ligt op ca. 35 kilometer van Winschoten en 80 kilometer van Groningen. In Papenburg ligt het compacte terrein aan de rand van het historische centrum. Naast de fraaie bloemen en planten is er een speelterrein met een schip en een bomenbelevingspad. Er zijn ook speciale thema-tuinen met evenementen voor het hele gezin. Voor regenachtige dagen is er een bloemenhal en tuinmarkt. Wie een paar dagen wil blijven kan een bezoek aan de deze Landesgartenschau combineren met een fietstocht door het prachtige natuurgebied rondom Papenburg. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn het landgoed Atenkamp met een fraaie barokke tuin en een scheepswerf met het grootste overdekte droogdok ter wereld.

De Landesgartenschau voor de deelstaat Noord-Rijn Westfalen wordt dit jaar gehouden in Zülpich. Deze stad ligt op ca. 70 kilometer van Heerlen en 90 kilometer van Maastricht. Zülpich is een Romeinse stad, dus de ‘kleine Floriade’ staat hier in het teken van de geschiedenis. Zülpich presenteert het evenement op drie locaties: het historische centrum en twee parken. De hoofdingang bevindt zich in het Seepark. Hier zijn de tuinen aangelegd rond een meer, een strand, een uitzichtpunt en een bastion uit de Romeinse tijd. Hier staat ook een podium voor talrijke theater-, dans- en muzikale optredens. In het park Wallgraben zijn Romeinse en Middeleeuwse kunst en cultuur verbonden met natuur. Opvallende elementen in het park zijn een Romeins uitzichttoren, een grote rozentuin. Musea en kunstpaviljoens. Op de derde locatie, de oude binnenstad van Zülpich met kleine straatjes, café’s en restaurants, bruist het van de activiteiten. Een opnieuw aangelegde historische Romeinse straat verbindt de drie locaties.

Wie een paar dagen uittrekt voor de Landesgartenschau, kan het bezoek aan de expositie prima combineren met winkelen in Papenburg en Zülpich. Actuele informatie over de Landesgartenschau en winkelen in Duitsland is te vinden op grensgangers.nl
De exposities sluiten op 12 oktober (Zülpich) en 19 oktober (Papenburg). De entree in Papenburg is 15 euro, voor kinderen 5 euro en tot 7 jaar gratis. In Zülpich kost een dagkaart 15,50 voor volwassenen. Voor kinderen tot 17 jaar is de entree gratis.

Linkruil.org

Comments are closed.