Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Marathon Antwerpen

De Marathon Antwerpen werd in 1980 voor de eerste keer georganiseerd en is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement in de stad geworden. In het verleden werd deze sportieve happening in de maand september georganiseerd, maar tegenwoordig geeft de organisatie de voorkeur aan de maand april. Met z’n huidige deelnemersveld van zo’n 25.000 lopers is het inmiddels uitgegroeid tot de grootste marathon van België. De Marathon van Antwerpen is tevens de voorwedstrijd van de Antwerp 10 Miles, een loop over een afstand van 10 Engelse mijlen (oftewel 16,09344 kilometer). Traditiegetrouw wordt er op de Linkeroever van Antwerpen gestart en bevindt de finish zich op de Grote Markt.

Waarom de marathon van Antwerpen lopen

De Marathon van Antwerpen is een ideale marathon voor een ieder die voor de eerste keer buiten de Nederlandse grenzen aan zo’n evenement mee wil doen. Allereerst is er natuurlijk geen (of nauwelijks) sprake van een mogelijke taalbarrière, zodat er geen onduidelijkheid gaat ontstaan over eventuele aanwijzingen van de organisatie van de loopwedstrijd. Daarnaast is het parcours van deze marathon praktisch vrij van hellingen, afdalingen of andere obstakels die het lopen voor je zouden kunnen verzwaren. De route van deze marathon voert je via de Waaslandtunnel onder de Schelde door naar het noorden van Antwerpen. Je loopt onder andere door de antiekwijk en passeert het oude gerechtsgebouw, park Rivierenhof, het vliegveld van Antwerpen en de Schelde. De tijdslimiet voor deze marathon is vastgesteld op vijf uur en dertig minuten. Langs de route tref je om de 3 a 5 kilometer een verzorgingspunt aan waar je jezelf met behulp van een spons of een bekertje drinken kunt verfrissen.

Marathon boeken met overnachting

Loopreizen.nl organiseert volledig verzorgde reizen naar de Marathon van Antwerpen. Het pakket bestaat in dat geval uit 2 overnachtingen in het driesterrenhotel Leonardo in de Antwerpse Diamantenwijk en is inclusief ontbijtbuffet en een gegarandeerd startbewijs voor de marathon. Uiteraard staat het de deelnemers vrij om een of meerdere supporters mee te nemen.

Linkruil.org

Comments are closed.