Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Op vakantie? Bezoek Kroatie!

Stel je voor: je wilt op vakantie en dat is natuurlijk een goede keuze. Even geen zorgen aan je hoofd en even genieten van de rust en vrijheid die je wellicht op vakantie ervaart. Maar waar moet je heen, weet je al welke bestemming? Misschien is het leuk om eens op vakantie te gaan naar een land waar je niet meteen aan zou denken. Wat dacht je van een vakantie naar Kroatië?

Kroatië is inderdaad een land waar je wellicht niet direct aan denkt als je op vakantie wilt naar een zonnig land. Dat is één ding wat zeker is: Kroatië is een zonnig land. Het is er vaak heerlijk weer en de zon schijnt dan ook heel vaak in een gemiddeld jaar. Het vakantieland Kroatië is een relatief klein land dat in Zuid-Europa ligt. Opvallend is dat Kroatië de afgelopen jaren zich steeds meer probeert te ontwikkelen als vakantieland waardoor er steeds meer toeristen op het landje afkomen en dat is goed voor de lokale economie.

Ligging van Kroatië

Slovenië en Hongarije liggen in het noorden van Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro liggen in het zuiden en Servië in het oosten. Aan Kroatië ligt de Adriatische Zee en aan de overkant van deze zee is Italië te vinden. Opvallend is dat toeristen vaak vanaf Italië de boot nemen over de Adriatische Zee om vervolgens via Kroatië, bijvoorbeeld Zagreb, richting Griekenland te gaan. Dat is ook opvallend: Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, maar Zagreb is zeker niet de meest bruisende stad van het land.

Toch gaan er elk jaar veel toeristen naar Zagreb. Zeker als je niet veel weet over Kroatië en in het algemeen over een land, dan ga je naar de hoofdstad van het land. Logisch, maar Zagreb is heel klein. Er is een pleintje omringd door bergen, maar wel met schattige cafés en restaurantjes plus leuke winkeltjes. Zagreb is dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken, maar er zijn meer steden in Kroatië die zeker de moeite waard zijn om ook te bezoeken.

Andere steden

Split, Osijek en Rijeka. Deze drie steden zijn na Zagreb eigenlijk belangrijke steden voor en in Kroatië. Qua economie en politiek misschien nog wel belangrijker dan Zagreb. Toch is het ook heel gaaf om eventueel een rondreis te maken door Kroatië. Zo kun je ook deze drie plaatsen bezoeken en kun je ook langs de kust reizen om te genieten van de zon en de prachtige zeeën van Kroatië. Eén ding is zeker: Kroatië heeft genoeg te bieden als vakantieland om er een prachtige, onvergetelijke vakantie aan over te houden.

Linkruil.org

Comments are closed.