Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

SITGES, het “Saint Tropez” van de Catalaanse kust.

SITGES, het “Saint Tropez” van de Catalaanse kust.

18

Ongeveer 35 ten zuiden van Barcelona, aan de Costa de Garraf ligt het famose stadje Sitges, sinds jaar en dag onder een groot gedeelte van de Spaanse bevolking bekend als “Playa d’Oro, oftewel “het Gouden Strand”, en door velen ook wel het “Saint Tropez” van de Catalaanse kust genoemd.

Sitges heeft als een van de weinigen stadjes langs de Spaanse Middellandse Zee haar originele uiterlijk weten te behouden hetgeen  wil zeggen dat er heel weinig hoogbouw is en dat u er geen grote appartementen complexen en hotels zult aantreffen. Vooral het oude gedeelte van Sitges “el casco antiguo” is beroemd om z’n oude pandjes, diverse musea, de Parochiekerk aan de boulevard en de prachtige geveltjes, allen behouden in de oude staat.

Door z’n geografische ligging (een half uur van de luchthaven van Barcelona), z’n cultuur, z’n architectuur, z’n gastronomie, z’n feesten en festivals en niet op de laatste plaats z’n bruisende uitgaansleven  is Sitges voor velen de ideale vakantieplaats en komen de gasten dan ook van heinde en verre jaarlijks terug naar dit stadje om hun vakantiedagen door te brengen.

Erg bekende festiviteiten met een enorm groot bezoekersaantal in Sitges zijn het Carnaval, de rally met oldtimers, Corpus Cristi, San José, San Jordi, San Juan, de Gaypride, het grote Fiesta Mayor ter ere van de dorpspatroon, Santa Tecla, de wijnfeesten en het Internationale Filmfestival.

Naast de schitterende boulevard heeft Sitges welgeteld 17 stranden met fijn wit zand welke in totaal ongeveer 4 kilometer van de kustlijn beslaan en op alle stranden zijn volop strandstoelen, parasols en kiosken met ijs, drank, hapjes etc. te vinden. De stranden die het dichtst bij het dorp liggen zijn het drukst bezocht maar op de meer afgelegen stranden vind men alle rust en ruimte. Alle stranden, de boulevard en de straatjes van het stadje worden dagelijks schoongemaakt en goed onderhouden hetgeen het aanzien van Sitges ten goede komt.

Slenterend door de straten van Sitges ontdekt u een interessante reeks van architecturale pareltjes en unieke gebouwen. Huizen van de zogenaamde Amerikanen, burgers van Sitges welke tussen de achttiende eeuw en het derde deel van de twintigste eeuw emigreerde naar Cuba en Puerto Rico en eenmaal terug in Sitges imposante herenhuizen hebben laten bouwen. Onder deskundige begeleiding worden diverse wandelroutes langs deze gebouwen door Sitges georganiseerd, de zogenaamde “Ruta de los Americanos”.

Het stadje is omgeven door het bergmassief van Garraf, met daarin het prachtige natuurpark “el Parque Natural de Garraf”, de ideale plaats voor wandelingen via diverse uitgestippelde wandelroutes. In het natuurpark komt u diverse oude “masias” tegen waarvan een aantal nog steeds is bewoond en  een ander aantal zijn opengesteld voor bezoek, velen met rondleiding.

Het natuurpark van Garraf is een natuurlijke omgeving met prachtige kalk rotsformaties en dolomieten van rosekleurige steen. Er zijn vele grotten waar water doorheen stroomt en de twee hoogste punten zijn La Morella op 600m en Rasder op 576m.  Ook het beroemde boedistenklooster “La Plana Novella” is gelegen in het natuurpark en wordt elk weekend opengesteld voor bezoekers.

In het achterland komen we vele bekende dorpjes tegen zoals “Vilafranca del Penedès”, beroemd om zijn bodegas. Wie van wijn houdt voelt zich er als een vis in het water. Vilafranca del Penedès wordt omringd door glooiende heuvels vol wijnvelden. Breng een bezoek aan het wijnmuseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, waar je kennismaakt met de Catalaanse wijncultuur. Of ga langs bij de wereldberoemde bodega’s van wijnmaker Torres.

Ook “Sant Saduní d’Anoia”, de cava-hoofdstad van Cataluña is beslist een bezoekje waard, het is wereldberoemd om de cava, de Catalaanse variant op de Franse champagne zoals de Freixenet en de Codorníu, beide bekend tot ver over de grens, en nog vele andere kleinere en minder bekende bodegas.

Sitges is de ideale uitvalshaven voor diegenen die Barcelona willen bezoeken. Vanuit Sitges bent u in ongeveer een half uur met de trein in het centrum van deze geweldige stad waar het geen probleem is om een aantal dagen door te brengen. De werken van Antoni Gaudí, de Cathedraal, de Sagrada Familia, de musea van Picasso en Miró, de beroemde Ramblas, de haven van Barceloneta met het standbeeld van Columbus vanwaar u met de kabelbaan de Montjuic op kunt, het Spaanse dorp, het Olympische dorp, de Collserola, de Paseo de Gracia, La Plaza de Catalunya etc. etc. Het is teveel om op te noemen.

Ten zuiden van Sitges, in de provincie Tarragona vinden we het Klooster van Santes Creus. Ook het Klooster van Poblet en dat van Montblanc zijn voor een bezoek aan te bevelen evenals de historische stad Tarragona. En zeker niet als laatste het Klooster van Montserrat met de Zwarte Madonna. Dit  is vrij eenvoudig vanuit Sitges te bereiken met het openbare vervoer.

Aan het eind gekomen van dit artikel wil ik me nog graag even aan u voorstellen. Mijn naam is Marie José en sinds 1983  werk ik in Sitges in de toeristische sector. Helaas kwam er in 2010 een einde aan het tijdperk van de georganiseerde reizen vanuit Nederland naar Sitges en in de wetenschap dat vele bezoekers de voorkeur geven aan een appartement boven een hotelkamer  ben ik met een Catalaanse compagnon begonnen met de verhuur van particuliere appartementen.

We hebben gekozen voor een ruime verscheidenheid van appartementen; grote, kleine, luxe en eenvoudige, in het centrum van Sitges, net daarbuiten en in de bergen op tien kilometer van Sitges,  met andere woorden “voor elk wat wils”.

Op dit moment hebben we de beschikking over ongeveer 35 accomodaties en we hopen en verwachten dat dit aantal de komende tijd alleen maar zal groeien.

Alle appartementen zijn uitgerust met o.a. televisie, wasmachine, magnetron, kookplaat, koeling en vriezer, koffiezet apparraat etc. De meeste appartementen zijn voorzien van airconditioning en WiFi en velen hebben een zwembad. Uitgebreide  informatie met beschrijvingen, foto’s en condities over alle accomodaties vind u op onze site.

U bent dan ook van harte welkom op:   www.sitges-apartment.eu

 

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.