Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Van plan om naar Noorwegen te verhuizen?

alesund-1136431_640Er is een flinke opkomst in Nederland als het gaat om emigreren naar het buitenland, daarvoor zijn verschillende redenen die worden opgenoemd om te vertrekken uit Nederland. Een aantal redenen zijn; de partner werkt in het buitenland, altijd de droom hebben gehad om te emigreren, een nieuw leven beginnen, het niet meer in Nederland willen wonen, economische redenen en vanwege medische redenen. Zo heeft iedereen een eigen verhaal om te emigreren.

Wil je toch in Europa blijven wonen, zodat familie en vrienden dichtbij zijn dan zijn de Scandinavische landen bij uitstek de goede landen om daar te verblijven. Het voordeel van de Scandinavische landen is dat de taal voor ons makkelijk te leren is, omdat het veel raakvlakken heeft met de Nederlandse taal. De landen zijn ver doorontwikkeld en de welvaart is er hoog als je wenst om in een stedelijk gebied te wonen. Maar ook staat Scandinavië bekend om zijn grote natuurgebieden, de bevolkingsdichtheid is daar vele malen minder dan hier in Nederland. Het klimaat is er fijn, het kan er in de zomer lang warm blijven en de winters kunnen er ook lang en streng zijn voor de wintersportliefhebbers.

Noorwegen

Een aantal van de redenen om naar Noorwegen te emigreren zijn hierboven opgenoemd, maar daar ben je er nog niet. Je wilt ook graag te weten komen waar je wilt gaan wonen en welke eisen je vooral hebt. Wil je liever in verstedelijkt gebied wonen of wil je liever in de natuur wonen waar je alle rust hebt om te genieten van de vrijheden om je heen.

Stedelijk gebied

Je hebt ruime keuze uit een aantal grote steden als Oslo, Stavanger, Kristiansand, Bergen, Bodø,Trondheim en Tromsø. Dit zijn de grotere steden in het land, maar je kan ook terecht komen in de kleinere steden waar het iets rustiger is. In de steden kun je nog heel veel invloeden uit de Vikingtijd ontdekken en het oogt er ook heel sfeervol en knus door de kleuren van de huizen en het gebruik van hout. Het land is ver doorontwikkeld dus om de nodige luxe hoef je je ook niet druk te maken. Voor de emigranten die kinderen hebben zit je in Noorwegen heel goed, ze hebben daar uitstekend onderwijssysteem en het opleidingsniveau van de mensen is er hoog. Daarnaast zijn de mensen in Noorwegen heel open, vriendelijk en familiair tegen elkaar. Een gezonde levensstijl staat bij de Noren hoog in het vaandel, de mensen besteden veel tijd aan sporten en vooral de winterse sporten als schaatsen, skiën en snowboarden worden vaak beoefend. Ook voetbal is een sport waar door de Noorse bevolking graag mee bezig is.

Landelijk wonen

Ben je toch meer van plan om buiten de stad te wonen, dan heb je genoeg plek om te wonen. Het land is 8,5 keer zo groot, maar er wonen 3,5 keer minder mensen dan in Nederland. Je kan terecht in het zuiden waar het een stuk warmer is en de zomers een stuk langer, in het noorden is het langer winter omdat een groot deel behoort tot het poolgebied. Wat een groot voordeel is aan het wonen in Noorwegen ten opzichte van Nederland zijn de huizenprijzen, de grond is er vele malen goedkoper, al is het levensonderhoud er wel duurder.
Als je landelijk wilt wonen kan je genieten van de uitgestrekte natuur, er zijn veel diersoorten te vinden in de bossen. Wil je ergens anders gaan wandelen dan is het geen probleem, want de infrastructuur daar is erg goed.

Ben je overtuigd om te gaan emigreren naar Noorwegen en wil je de inboedel verhuizen, dan zijn daar een aantal verhuisbedrijven voor die alles voor je regelen om alles op een veilige te vervoeren en zij voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Linkruil.org

Comments are closed.