Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verhuizen naar het prachtige Noorwegen

Als je van plan bent om te verhuizen naar Noorwegen, zal dit veel met zich meebrengen. Er moet veel geregeld worden en je moet aan een hoop dingen denken. Maar tegelijkertijd heb je er waarschijnlijk heel veel zin in en zijn de voorbereidingen stiekem ook wel leuk. Noorwegen is in ieder geval een prachtig land om naartoe te verhuizen. De natuur is bijzonder mooi, Noorwegen kent veel prachtige landschappen en de Noorse keuken is ook nog eens erg lekker.

De natuur

Noorwegen heeft een prachtige natuur, vooral de fjorden zijn erg indrukwekkend. Maar wat zijn fjorden nou eigenlijk precies en hoe zien ze eruit? Een fjord is eigenlijk een inham in een bergachtige kust. Door de werking van de gletsjers zijn deze wanden heel stijl uitgesleten. Er kunnen zelfs schepen doorheen varen, vanaf hier heb je natuurlijk helemaal een prachtig uitzicht. De hoogste concentratie fjorden ter wereld is te vinden in Noorwegen. De natuur is prachtig ongerept. Ook is aan de oevers van de meeste fjorden een mooie flora te vinden. Ook zijn er veel boerderijen te vinden die soms zelfgemaakte producten hebben. Deze boerderijen bestaan vaak al heel lang, en zijn dus ook heel sfeervol. De zelfgemaakte producten zijn ook nog eens heerlijk.

Noorwegen heeft prachtige landschappen. Je kunt natuurlijk de hiervoor besproken gletsjers vinden in Noorwegen, maar er zijn ook wegen waarbij je een erg mooi uitzicht hebt op het landschap. Als je zo’n weg volgt, dan kom je bijvoorbeeld langs bedekte bergtoppen en de weg brengt je naar een uitzichtpunt op ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht is hier adembenemend en je kunt hier ook prachtige foto’s maken.

De Noorse keuken

Niet alleen de natuur en het landschap is een groot voordeel aan Noorwegen, de Noorse keuken is namelijk ook erg lekker. In Noorwegen wordt er veel verse vis aangeboden, voor de liefhebber is dit natuurlijk heerlijk. Verder wordt er in Noorwegen veel vlees en wild geserveerd. Dit combineren ze graag met zoete en zure smaken. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijzen in Noorwegen een stuk hoger liggen dan in Nederland. Schrik dus niet wanneer je op de kaart kijkt als je bijvoorbeeld wat gaat eten.

Gastvrijheid

Als je gaat emigreren naar Noorwegen, zul je de taal niet of nauwelijks spreken. Het kan natuurlijk zijn dat je een cursus hebt gevolgd, maar misschien spreek je wel geen woord Noors. In dit geval is het fijn om te weten dat heel veel mensen Engels spreken in Noorwegen. Nederlanders kunnen zich vaak ook wel verstaanbaar maken in het Engels, dus dit moet geen probleem zijn. Het is natuurlijk wel fijn als je redelijk goed kunt communiceren in je nieuwe land. Ook zijn Noren over het algemeen heel gastvrij en sociaal. Dit is een fijn vooruitzicht voordat je gaat verhuizen naar Noorwegen.

 tracy-arm-fjord-369636_640

Linkruil.org

Comments are closed.