Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de voordelen van een jachtmakelaar?

Ben je momenteel aan het overwegen om je jacht in de verkoop te zetten? Dan vraag je jezelf wellicht wel af hoe je dit wilt gaan doen? Ga je dit zelf oppakken of ga je de kennis van een jachtmakelaar inschakelen voor het verkopen van je boot.

Kennis van de huidige markt

Het grootste voordeel van een jachtmakelaar is dat deze kennis heeft van de huidige markt. Daarnaast zijn ze goede verkopers waardoor je misschien wel een hogere verkoopprijs kan afdwingen dan wanneer je dit zelf kan doen. Het kan je dus ook nog eens geld opleveren. Veel mensen vinden het namelijk om moeilijk om verder te onderhandelen voor een hogere prijs. De jachtmakelaar kan dit voor je doen. Dan hoef je alleen maar aan het einde van de onderhandelingen je handtekening te zetten. Daarnaast is een jachtmakelaar ook op de hoogte van de regels en eventuele wetten omtrent de verkoop van een boot. Hierdoor kan de jachtmakelaar ook het papierwerk voor beide partijen in orde maken.

Sneller vinden van een geschikte koper

Het vinden van een koper voor je jacht is niet altijd even gemakkelijk. Wanneer je dit zelf wilt gaan oppakken komt er ook nog een behoorlijke tijdsinvestering bij kijken. Denk eens aan de mensen die graag willen komen bezichtigen, maar ook de telefoontjes die gevoerd moeten worden omtrent de verkoop van de jacht. Een jachtmakelaar heeft zijn eigen netwerk en hulpmiddelen waar hij heel gemakkelijk de jacht onder de aandacht kan brengen bij de potentiƫle kopers.

Meer tijd voor jezelf

Het verkopen van je huis kan dus behoorlijk veel tijd in beslag nemen. Hoewel er soms een percentage van de verkoopprijs aan de jachtmakelaar afgestaan moet worden, verdien je dit al snel terug in de tijd die je hierdoor voor jezelf overhoud. Dat niet alleen het verkopen van je jacht kan ook nog eens behoorlijk stressvol zijn. Je wilt namelijk wel goede prijs krijgen.

Direct op zoek naar een nieuwe boot?

Ben je tegelijk ook op zoek naar een nieuwe boot? Wil je weten waar je op moet letten voor het vinden van jouw droomboot? Verdiep je dan eens goed in een aantal tips hoe je jouw droomboot kan vinden.

Linkruil.org

Comments are closed.