Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zelfvertrouwen is vrijheid

Stoppen met bevestiging zoeken is sleutel tot zelfvertrouwen

Je kent het wel. Je gaat een lekker avondje stappen en wilt een mooi vrouw aan de haak slaan. Vol met goede moed stap je de kroeg binnen en kijkt om je heen. Er is veel vrouwelijk schoon en dit gaat jouw avond worden. Vanavond is het bingo!

Echter, aan het eind van de avond realiseer je dat je toch met lege handen staat en vraag je je af waar het precies mis is gegaan. Ze zullen vast wel preuts zijn of te druk met hun vriendinnen. Je had gewoon geen kans om er in te komen. Zelfs je eigen vrienden spelen voor cockblocker.

Maar heb je wel eens bedacht dat het aan jezelf kan liggen? Heb je wel eens bedacht dat het aan jouw behoefte tot GOEDKEURING kan liggen?

Bevrijd jezelf!

Het enige dat jou namelijk in de GEVANGENIS van jezelf kan houden is het ZOEKEN naar bevestiging in de reacties van anderen. Misschien was er wat er echt gebeurde die avond het volgende. Misschien liep je wel weg van een prima gesprek om dat je helemaal addicted bent aan goede reacties en lopen te snel weg omdat je te bang was een negatieve reactie te krijgen. Misschien wilde je in alles wel een bevestiging zien van anderen dat je best wel goed / populair / wat dan ook bent.

Laat ik het anders zeggen. Als je een saaie stapavond had. Een avond had dat je geïrriteerd was. Een avond dat je je aan de bar stond te vervelen. Een avond waarop je je een beetje ongemakkelijk voelde. Een avond waarop je alles deed wat je normaal ook zou doen, maar het gewoon niet lukte. Vraag je jezelf dan eens af of dat kwam doordat je BEVESTIGING aan het zoeken was.

Zelfvertrouwen is het tegenovergestelde van bevestiging zoeken

Waarschijnlijk zocht je onbewust naar het BEWIJS in de wereld om je heen dat ze wel oké vonden. Onbewust, want in principe gaat niemand hier bewust naar zoeken. Dit gebeurt door middel zoeken naar positieve responses op wat jij zegt, hoe je overkomt, op je lichaamstaal, op alles.

Hoe zou het zijn als jij absoluut geen goede reacties nodig hebt en dan actie onderneemt. Volgens mij is dát het recept voor het een geslaagde avond. Actie is gebaseerd op wat JIJ wilt en wie JIJ sexy vind.

Als je wel naar goeie reacties zoekt; dan kun je er 30 hebben, maar dan voel je je achteraf smerig man! Een klote gevoel van waar ben ik mee bezig. Ook zul je niet eens zo vaak leuke reacties krijgen, omdat je leuke reacties van mensen wilt afnemen. Je wilt iets van ze afpakken. Niet doen.

Verslaafd aan bevestiging

Ik zal je wat vertellen. In het begin was ik bang om gesprekken te beginnen vanwege negatieve reacties. Na wat oefenen was ik bang om leuke gesprekken te verpesten.  Ik liep al weg na 2/3 minuten. Het werd zo erg dat ik heel erg goed werd in gesprekjes beginnen: 20 keer waarvan ik 18 keer kon zoenen of een telefoonnummer voor een volgend afspraakje kon vragen. Toch ging ik met lege handen naar huis..

Waarom? Omdat ik verslaafd was aan positieve reacties die een “reflectie zouden zijn voor hoe awesome ik was, of hoe hoog mijn status wel niet was en hoe erg de dames mij wilden”. Ik was nog steeds bezig met bevestiging zoeken. Hoe ik er nu tegenaan kijk is dat al die reacties uiteindelijk niets betekenen. Je hebt er NIETS aan.

Trust me: je hebt niet veel aan goeie reacties. Als je het doet ga je naar huis met eem raar gevoel. Je weet eerst niet was het is want “Het ging toch erg goed?” Na een tijdje (of terwijl je dit leest) kom je erachter: JE ZOEKT VALIDATIE!

Validatie zoeken verneukt je zelfvertrouwen

Ik ben de laatste tijd weer een aantal keer in de val gelopen en was weer uit op positieve reacties: kreeg ik die niet dan ging ik maar door totdat ik ze had.  En hoe meer je er naar op zoek gaat hoe slechter het gaat. Toen ik terug kwam van Australië met mijn succes daar wilde ik in Nederland het bewijs zien dat ik “nog steeds zo goed was.” Dan gaat het niet meer om de gezellige vrouwen of leuk contact opbouwen met nieuwe mensen. Je stopt met voelen en je voelt de liefde niet meer.

Je gedraagt je dan zo vreemd tegenover jezelf dat andere mensen dit ook gaan merken. Vrouwen kijken namelijk naar je of je je zelfvertrouwen haalt aan hoe zij op jou reageren. Als zij door hebben dat jij je zelfvertrouwen haalt uit hun reacties; dan BOEM ben je weg. Einde gesprek en je verdient het. Je bent niet eens oprecht en eerlijk tegen jezelf. Je bent je zelfrespect en je eigen liefde kwijtgeraakt.

Meer goede info en adviezen over het bouwen van zelfvertrouwen, eigenwaarde en meer assertief worden vind je hier.

 

Linkruil.org

Comments are closed.