Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zonvakantie naar Frankrijk

De winter is grotendeels voorbij en de eerste mooie dagen in Nederland hebben zich reeds weer aangediend. De langere dagen en het mooie weer hebben een positief effect op het humeur en het energieniveau bij de mensen. Veel mensen beginnen ook alweer na te denken over de zomervakantie. Heeft u al eens nagedacht over een vakantie naar het prachtige Frankrijk? Op slechts 500 autokilometers afstand, bent u al in het prachtige Parijs, de stad van de romantiek. Heeft u al eens overwogen om met de trein naar Parijs te reizen? Vanaf Amsterdam Centraal vertrekken dagelijks hogesnelheidstreinen naar Parijs. Naast de prachtige steden biedt Frankrijk ook voor de cultuurliefhebber veel, zoals de gebieden Normandië, Bretagne, de kust van Bordeaux tot aan Biarritz, de Rivièra, Ardèche, de Franse Alpen, de Vogezen en het gebied van de rivier de Loire.

U kunt u vakantie al ruim van te voren boeken, zodat u verzekerd bent van de door u geboekte vakantie en waarschijnlijk een mooie vroegboekkorting heeft kunnen bemachtigen. Een andere  tactiek is om te wachten en op het laatste moment een last minute naar Frankrijk te boeken. Een derde optie is om te kijken naar de vele vakantie aanbiedingen die op internet te vinden zijn. Er zijn vele websites waarop u verschillende speciale aanbiedingen kunt vinden waardoor u soms voor een prikkie een vakantie kunt boeken.

Het prachtige Frankrijk

Frankrijk kent een drietal klimaten: een vochtig zeeklimaat met frisse zomers, een semilandklimaat met strenge winters en warme zomers (bijvoorbeeld de Elzas) en een mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers (met name in het zuiden van Frankrijk). In bijna alle departementen van Frankrijk zijn diverse natuurgebieden en nationale parken te vinden zoals  Armorique, Camargue, Nationaal park Les Écrins, Grands Causses (regionaal natuurpark), Monts d’Ardèche, Nationaal Park Cevennen, Nationaal park Mercantour, Parc National de la Vanoise en Verdon (regionaal natuurpark). Frankrijk is één van de grootste landen van Europa en relatief dunbevolkt.

De Franse keuken

Als u van lekker eten houdt, dan bent u bij de Franse keuken aan het juiste adres. De Franse Keuken is zeer divers en elk gebied in Frankrijk  een eigen kenmerk. In het noordwesten worden veel boter appels en room gebruikt. In het zuidoosten vind je veel olijfolie kruiden en tomaten, terwijl in het zuidwesten veel eendenvet, eekhoorntjes en pens wordt gebruikt. Het noordoosten is te vergelijken met de Duitse keuken, waar je veel worsten, bier en worsten tegenkomt. Maar vooral ook niet te vergeten zijn de Franse wijnen en de meer dan 400 soorten kaas.

Linkruil.org

Comments are closed.