Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Advies nodig bij een scheiding?

Ben je op zoek naar advies voor jullie scheiding? Bij gebrek aan advies voor een echtscheiding is de kans groot dat je in de problemen komt. Scheidingsadviseur Meesters in Mediation vertelt in dit artikel meer over de verschillende soorten adviezen bij een echtscheiding.

Persoonlijk advies

Dat er een scheiding gaat aankomen is al zeker. Er moeten alleen behoorlijk wat zaken worden geregeld. Wat gaat dit voor gevolgen hebben voor jou op persoonlijk vlak. Ook hiervoor kun je advies inwinnen. Een scheidingsadviseur geeft advies over wat verstandig is in jouw situatie. Met wie is het verstandig om een gesprek aan te gaan.

Financieel advies

Een scheiding heeft vaak ook gevolgen op financieel gebied. Plotseling zijn er twee huishoudens in plaats van één. Dit brengt vaak meer kosten met zich mee. Daarnaast zijn er tevens nog zaken als partneralimentatie en kinderalimentatie. Hoe gaat dit in zijn werk. Voor dit soort zaken kan advies ingewonnen worden.

Hypotheekadvies

De meest belangrijke vraag is vaak omtrent de woning en de bijbehorende hypotheek. Wat gaat daar met gebeuren? Is het mogelijk om je partner uit te kopen of wat is de maximale hypotheek die je kunt krijgen als je straks alleen woont. Tijdens de scheidingsprocedure is het dus raadzaam om hypotheekadvies in te winnen en te bekijken wat de gevolgen zullen zijn. Er kan echter pas een nieuwe lening worden verleend zodra de echtscheiding staat ingeschreven in het register van de gemeente.

Advies van advocaat of mediator?

Tijdens de scheidingsprocedure moeten er over veel zaken afspraken gemaakt worden. Als je een vechtscheiding wilt proberen te voorkomen doe je er verstandig aan om een ervaren mediator in te schakelen. Een mediator probeert in goed overleg tussen beide partijen afspraken te maken. Een mediator denkt in belang van beide partijen. Een advocaat echter niet. Die wilt het beste voor zijn of haar eigen cliënt en denkt dus niet aan de andere partij. Dit kan leiden tot een vechtscheiding. Het is tevens belangrijk om goed advies in te winnen bij de mediator. In Nederland gelden behoorlijk veel wetten en regels die jijzelf niet allemaal kunt weten. Het advies zorgt ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Linkruil.org

Comments are closed.