Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe een scheiding snel afwikkelen?

Bij een echtscheiding wil je als ‘deelnemende partij’ dat alles zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Je hebt natuurlijk geen zin in een proces van vele maanden of soms ruim een jaar. Een vechtscheiding wil je dan voorkomen, want dit brengt meestal allerlei nadelige gevolgen met zich mee. Denk alleen al aan de stress die er bij komt kijken, maar ook advocaatkosten.

Een vechtscheiding kan kostbaar zijn. Je kunt daarom het best voor mediation kiezen als je een scheiding zo snel mogelijk wilt afhandelen. Bij mediation is het wel belangrijk dat beide partners vrijwillig mee doen, omdat ze er beide belang bij moeten hebben dat de scheiding goed wordt afgehandeld. Mediation is in elk geval ook veel goedkoper. Meestal zijn een aantal sessies voldoendes. Het houdt vaak op met drie tot vier ontmoetingen, die circa anderhalf uur tot drie uur kunnen duren. Dat is vrij snel, maar het is vooral belangrijk dat mensen hier bewust voor kiezen.

Mediator ScheidingIn sommige gevallen kan het zijn dat partijen zich dusdanig hebben ingegraven, dat de zaak muur en muurvast zit. Een mediator bij een scheiding probeert dan om beide partijen aan tafel te krijgen en probeert een gesprek op gang te krijgen. Als blijkt dat er geen afspraken kunnen worden bereikt, zullen de partijen alsnog naar een rechter moeten gaan.

Indien er wel snel afspraken worden gemaakt, kunnen deze worden opgenomen in het echtscheidingsconvenant. In zo’n convenant staan alle afspraken die zijn gemaakt tijdens de mediaton. De uitkomsten van een geslaagde mediation zijn overigens min of meer bindend. Wel worden deze afspraken nog voorgelegd aan een rechter.

Linkruil.org

Comments are closed.