Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Is het huwelijk over? Of kunnen jullie samen verder?

De vraag scheiden of blijven brengt enorme hoofdbrekens met zich mee. Aan beide opties kleven bezwaren en voor- of nadelen. Misschien overzie je nog niet eens alles. Aan scheiden zitten emotionele, financiële en andere praktische consequenties. Aan blijven wat minder maar daar zit een boel werk aan vast: de relatie verbeteren. Er is geen eenduidig antwoord op de vraag. Voor iedereen spelen andere belangen. Geen situatie is hetzelfde. Er bestaat geen ideale oplossing. Daarom is het van belang om alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten en af te wegen.

Zijn er kinderen in het spel?

Wanneer jullie kinderen hebben die nog thuis wonen is het verstandig om in de beslissing ook hun belang mee te wegen. Die verantwoordelijkheid heb je op je genomen toen je besloot kinderen te nemen. Natuurlijk is het onmogelijk om dit alleen te doen. Jullie zullen samen voor een oplossing gaan zorgen. Hiervoor is dialoog nodig. Heel lastig wanneer je met de vraag worstelt maar tegelijkertijd onvermijdelijk. Wanneer de emoties hoog oplopen is het verstandig met een mediator erbij te praten. Deze zorgt ervoor dat de gesprekken beter verlopen.

Huwelijk niet meer te redden

Hebben jullie alles uit de kast gehaald? Maar is het huwelijk niet meer te redden? Dan rest er niets ander dan een scheiding aanvragen. Daarvoor heb je een advocaat of mediator nodig. Zolang jullie samen door een deur kunnen is het inschakelen van een mediator het meest voor de hand liggende. Deze is in tijd en geld veel voordeliger dan advocaten. Jullie gaan een echtscheidingsconvenant opstellen waarin alle zaken geregeld zijn. Aan alles moet gedacht worden. Kom voor je rechten op maar gun de ander ook wat. Zijn er minderjarige kinderen in het spel dan stellen jullie ook een ouderschapsplan op. Geef jezelf daarna de tijd om je leven weer op poten te zetten. Scheiden is niet niks.

scheiden of blijven

Linkruil.org

Leave a Comment