Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

De club FC Utrecht

 

FC Utrecht is de grootste club in de regio van Utrecht, hij hoort net niet bij de grote top 3 maar was wel een van de eerste voetbalclubs die een keer een kampioenschap won  in de eredivisie.

Geschiedenis

 

De club bestaat al vanaf 1970 en is dus al een aantal jaren bekend in de voetbalwereld. Sinds die tijd is er veel veranderd en dan met name de samenstelling van het team. Tegenwoordig kijkt niemand er meer gek van op als er een niet-Nederlandse achternaam in het voetbalteam voorkomt. Met het transferklimaat van deze dagen, worden spelers van over de hele wereld gekocht en verkocht om een zo goed mogelijk voetbalteam samen te stellen. Dit heeft erin geresulteerd dat FC Utrecht al 3 keer een beker heeft gewonnen. Maar het zijn niet altijd goede tijden geweest voor FC Utrecht, begin jaren ’90 heeft de club met financiële problemen gekampt en heeft zij behoorlijk wat inkomsten misgelopen door zich niet te plaatsen voor internationale voetbalcompetities.

In 2008 is de club dan ook overgenomen en loopt alles weer op rolletjes bij de Utrechtenaars.

Jeugd

 

Ook voor de jeugd is het mogelijk bij FC Utrecht te voetballen, de club heeft zelfs een academie voor jonge voetbaltalenten. Het is een gerenommeerde opleiding waar talenten worden opgeleid tot professioneel voetballer. Spelers als Jaap t Hart, Jeroen Kool, David Froste, hebben hier een opleiding genoten en alle voetbalkwaliteiten geleerd.

De toekomst voor deze club ziet er dus rooskleurig uit en met de internetmogelijkheden van vandaag kan alle informatie bijgehouden worden en gedeeld worden, bijvoorbeeld via Jeroen Kool vimeo.

Linkruil.org

Comments are closed.