Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een balletje slaan in de rolstoel

Mensen die gehandicapt zijn of raken kunnen meestal niet meer sporten. Ze worden erg beperkt door bijvoorbeeld een rolstoel of protheses. Tennis is echter één van de sporten die u wél in een rolstoel kunt beoefenen – en zelfs erg goed! Er zijn op dit moment slechts een paar tennisparken in Nederland die rolstoeltennis aanbieden, maar de sport begint steeds populairder te worden.

Hoe werkt rolstoeltennis?

Rolstoeltennis wordt op bijna dezelfde manier gespeeld als normaal tennis, met als grote verschil dat u in een rolstoel zit en u uw benen niet actief kunt of mag gebruiken. U zult dus alleen met uw armen in de rolstoel moeten rijden en tegelijk de bal over het net zien te krijgen. Gelukkig worden daar geen normale rolstoelen voor gebruikt; dan zou u niet heel veel ballen kunnen raken! Rolstoelen die speciaal voor rolstoeltennis zijn gemaakt kunnen sneller draaien dan normale rolstoelen en zijn een stuk lichter. De regels zijn nagenoeg hetzelfde als bij normaal tennis. U mag echter uw benen niet gebruiken als u dit nog kunt, en de bal mag maximaal twee keer stuiteren in plaats van één keer.

Beginnen met rolstoeltennis

Het kan lastig zijn om met een handicap weer te gaan beginnen met sporten. U hebt niet meer de controle over uw lichaam die u vroeger wel had en u kunt natuurlijk veel minder. Maar wij raden juist aan om snel te beginnen met sporten bij een handicap. Rolstoeltennis is hier één van de meest geschikte sporten voor, omdat u het redelijk snel oppikt. Door snel te beginnen met rolstoeltennis leert u uw handicap een plaats in uw leven te geven, en hoe kan dat nu beter dan door te sporten? U laat uzelf en de mensen om u heen zien dat u nog dezelfde persoon bent als vroeger. Er zijn al enkele parken waar u kunt beginnen met tennislessen voor rolstoeltennis. Door veel te lessen en regelmatig vrij te spelen krijgt u de sport snel onder de knie. U zult u weer de oude voelen wanneer u aan het rolstoeltennissen bent!

Linkruil.org

Comments are closed.