Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Een biljartkeu kopen

Zoals de meesten wel zullen weten hoort bij  het biljarten of poolen een goede keu. Naast een goede tafel is dit heel belangrijk. Een goede biljartkeu is voor elk persoon weer verschillende. Een goede biljart keu voor jezelf hoeft nog geen goede biljart keu voor de ander te zijn. Als je naar een biljart en poolcentrum gaat worden er vaak een keu aangeboden. Deze zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor de desbetreffende persoon. De keu is niet goed afgestemd op je persoonlijke voorkeuren en de keu is vaak door eerdere spelers zodanig ‘misbruikt’ dat de keu krom en beschadigd is geworden.

Om dit te voorkomen is het verstandig om zelf een keu te kopen. Als je zelf een keu koopt is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende soorten die er op de markt zijn. We zullen nu enkele tips en adviezen geven waar je op moet letten bij het kopen van een keu.

Om je te oriënteren is het verstandig om eerst proef te draaien met een keu van een ander. Op deze manier leer je wat niet fijn in de hand ligt en wat juist wel. Als je dit eenmaal duidelijk hebt is het voor beginners verstandig om een keu aan te schaffen die niet al te zwaar is. Een keu van 490 gram is vaak een goede keuze voor een beginner. De keu bestaat vaak uit twee delen. De keu zelf. Deze is van hout gemaakt. Daarbovenop zit de pomerans. Dit is het blauwe puntje bovenop de keu. Hiermee stoot je tegen de bal aan. Een keu kan uit één stuk hout gemaakt worden of uit twee stukken hout. Een keu dat uit twee stukken hout is vervaardigd verdient de voorkeur. De pomerans op de keu heeft een breedte van ongeveer 11.5 centimeter. De pomerans dient goed onderhouden te worden.

Linkruil.org

Comments are closed.