Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hans Kortlevers en wielrennen

 

Wielrennen is een grote hobby van velen mensen en ook van Hans Kortlevers, maar het is ook een sport. Wielrennen is niet iets dat je zomaar kan doen als je kan fietsen, al ziet het er op tv soms makkelijk uit. Jaren van training gaan vooraf aan het beroep van wielrenner. Hans Kortlevers vimeo.

Je ziet het vaak als je een dagje gaat fietsen omdat het lekker weer is, een wielrennen fietst je met hoge snelheid voorbij. Daarbij zijn ze altijd gekleed in speciale en zogenoemde wielerkleding. Dit is een strak pak met speciale schoenen en een helm. Dat alles zo strak en glad is, is nodig voor de snelheid van de wielrenner. Deze wil zo min mogelijk wind vangen en deze kleding zorgt hiervoor. Vaak zie je ook dat het wielrenshirt 3 zakken op de achterkant van het shirt heeft. Dit is zodat de wielrenner tijdens het fietsen daar eten en drinken in kan doen en dat kan pakken zonder te hoeven stoppen. Ook is er bij de kleding voor gezorgd dat het goed ademt en er toch ook voor zorgt dat het je lichaam warm houdt tijdens koudere ritten.

Wielrennen als hobby

 

Ook als wielrennen je hobby is, is het vaak wel zo handig om een echte wielrenfiets te hebben. Want ook dan wil je zo goed mogelijk kunnen fietsen en zo snel mogelijk de rit rijden. Een wielrenfiets is ervoor gemaakt dat de luchtweerstand en het gewicht van de fiets zo laag mogelijk zijn. Zodat je zo snel mogelijk kan fietsen. Er worden ook verschillende fietsen gebruikt voor verschillende parcoursen. Zo heb je bijvoorbeeld een mountainbike voor op ruwer terrein.

Linkruil.org

Comments are closed.