Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Informatie over de wieleroutfit

Wanneer je besluit om op de wielrenfiets te stappen, is het handig dat je uitgerust bent in de juiste kleding. Goede wielerkleding is noodzakelijk voor comfort op de fiets en zal minder snel tot vervelende prikkels leiden. Waaruit bestaat een wieleroutfit? En wat is de functie van de verschillende kledingstukken? In dit artikel proberen we opheldering te geven over deze veelvoorkomende vraagstukken.

Wielershirt

Als het gaat om fietskleding is het wielershirt één van de meest in het oog springende kledingstukken van de gehele wieleroutfit. Ook tijdens de Tour de France en andere grote wielerrondes, proberen renners en sponsoren middels de wielershirts op te vallen. Natuurlijk is het bekendste wielershirt, de gele trui. De oorspronkelijke wielershirts hebben vaak twee zakken op de achterzijde (rug) en zijn doorgaans lang van stuk. Dit is bedoeld voor een bedekking van de onderrug. Het is namelijk niet wenselijk dat er een stuk van de onderrug ontbloot blijft, wegens binnendringen van kou en andere irritaties. De zakken op de shirts zijn bedoeld voor het bewaren van eten en drinken. Tijdens wedstrijden zie je vaak dat er repen met speciale voedingsstoffen uit deze zakken worden getoverd.

Wielerbroekje

Natuurlijk is ook een goede wielerbroek van groot belang tijdens het wielrennen. De meeste wielerbroeken zijn zwart van kleur, waardoor bijvoorbeeld zadelvet minder zichtbaar is. Daarnaast is het voor lange afstanden handiger wanneer er bijvoorbeeld geen sanitaire stop gemaakt kon worden. Een wielerbroekje beschikt doorgaans over lange pijpjes en heeft altijd een zeem aan de binnenkant, ter hoogte van het zitvlak. Dit heeft te maken met comfort, aangezien bij lange afstanden een zadel al snel kan gaan irriteren.

Op internet zijn veel winkels te vinden die een groot assortiment aan wielerkleding op voorraad hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.