Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Je tennis rating verbeteren met toernooien

Iedere tennisspeler die ooit heeft meegedaan met een officiële KNLTB-competitie of –toernooi heeft een bepaalde rating in het tennis. Iemand die nog nooit in zo’n toernooi of competitie heeft gespeeld heeft een rating van 9, daarna gaat het omhoog van 8 tot en met 1. 1 is hierbij echter een rating die praktisch niet haalbaar is. Om je rating te verbeteren zul je goed moeten scoren op toernooien en in competities. Lees hier meer over je tennis rating en hoe je die kunt verhogen!

Enkel- en dubbelrating

Iedere speler heeft twee ratings, één voor enkel en één voor dubbel. Dat is soms misleidend, want iemand die een lage rating heeft op het enkelspel kan nog steeds een erg goede speler zijn door zijn ervaring in het dubbelspel. Of iemand heeft een hoge rating in het enkelspel en bakt in de dubbels er niet heel veel van. Je kunt ook alleen met wedstrijden in het enkelspel je enkelrating omhoog laten gaan, idem dito voor de dubbelrating. Bedenk dus voor jezelf waar jij op wilt focussen; het enkel- of het dubbelspel.

Waarmee kan ik mijn rating verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om je rating te verhogen. Eén hiervan is meedoen met de KNLTB-competitie. Hierin speel je maximaal 7 dagen één of twee wedstrijden per dag (afhankelijk van het aantal mensen in je team) in het enkel- en dubbelspel samen. Met de KNLTB-competitie haal je dus zowel je enkel- als je dubbelrating omhoog als je goed speelt. Wanneer je van tegenstanders met een hoge rating wint, krijg je zelf ook meer punten erbij. De tweede mogelijkheid is om mee te doen bij officiële KNLTB-toernooien. Dit zijn vaak zogenaamde Open Toernooien op verenigingen. Hier wordt u in uw eigen speelsterkte ingedeeld, bijvoorbeeld rating 6. Rating 6 bestaat uit de ratings 6,99 tot 6,01. In die klasse speel je tegen mensen van dezelfde sterkte. Hoe meer wedstrijden je wint, hoe beter dat is voor je rating. Kijk dus goed uit naar open toernooien op tennisverenigingen en de halfjaarlijkse competitie om je tennis rating omhoog te werken.

Linkruil.org

Comments are closed.