Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kinderen horen op een prettige manier te kunnen spelen

Kinderen hebben genoeg bewegingsvrijheid nodig om lekker te kunnen spelen, maar ook om energie kwijt te kunnen. Nu zijn er zeker een aantal plekken die ervoor zorgen dat de kinderen hier op een leuke manier bezig kunnen zijn. Dit zijn vaak speeltuinen met verschillende speeltoestellen. Vaak zijn deze speeltuinen gericht op veiligheid en effectiviteit, maar er moeten ook plekken zijn waar kinderen echt in de natuur bezig kunnen zijn, ze moet natuurlijk spelen en dat ook op verschillende plekken. Van deze plekken zien we nog te weinig terug. Er zijn wel verschillende bedrijven bezig om steeds meer van de plekken te kunnen creƫren en daarmee een gezonde speelplek aan de kinderen te kunnen geven.

Spelen in de natuur

Bij natuurlijk spelen moeten kinderen de gelegenheid om lekker met bomen en water bezig te kunnen zijn, niet met speeltoestellen die perfect zijn gemaakt zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Natuurlijk moeten de plekken in de natuur ook een bepaalde veiligheid hebben, maar het blijft spelen in de natuur en daar zit nu net wat meer avontuur in dan bij een speeltuin. Natuurlijk spelen wordt over het algemeen ook wat leuker ingeschat omdat het juist niet zo standaard is, de kinderen hebben hier de volledige vrijheid.

Advies krijgen voor deze plekken

Het ontwerpen van deze plekken kost best wat tijd, nu zijn er verschillende bedrijven die mee kunnen helpen met het ontwerpen en regelen van zulke plekken. Het moet uitdagend zijn, maar wel haalbaar in de plannen die je hebt. Het ontwerp van tevoren is dan heel belangrijk. Op deze manier ben je een aantal fases verder en weet je zeker dat er een mooi terrein komt.

Contact opnemen

Wil je nu ook een plek waar natuurlijk spelen centraal staat? Dan kan je eens het adviesbureau inschakelen en samen gaan kijken naar verschillende mogelijkheden. Je kunt ook op de website een hoop informatie vinden.

Linkruil.org

Comments are closed.