Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Leuk speelgoed of gevaarlijk oorlogsmateriaal?

Quadcopters.

Drones zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij nu ze zoveel in het nieuws komen, zowel positief als negatief.  De meeste mensen kennen ze vooral vanuit de films en het nieuws. Er kan natuurlijk veel meer mee gedaan worden dan oorlog voeren. De toepassingen zijn eindeloos. Vooral inspecties zijn een nieuwe richting waar veel met drones word gewerkt, je kan perfecte foto’s maken dankzij hightech gimbals die onder de drone hangen en voor stabiliteit bezorgen. Men kan verschillende types onderscheiden, de meest voorkomende zijn de quadcopter, hexacopter en octocopter met respectievelijk 4, 6 en 8 motoren.

Toepassingsgebieden.

Vooral risico volle situaties kunnen perfect met een drone worden geïnspecteerd zoals gebieden met gevaarlijke of giftige producten. Ik denk ook aan brandweer die dan met een drone de brandhaarden in kaart kunnen brengen zodat ze een goede strategie kunnen uitwerken om alles veilig te kunnen blussen. Met een warmte camera kan je nog veel meer kanten uit zoals het inspecteren van stoomturbines en kerncentrales.

Speelgoed

Langs de andere kant heb je natuurlijk ook speelgoed quadcopters, kleine drones met een maximum bereik van 100m. De motoren zijn minder krachtig dan de professionele drones en zijn zo goed als onschadelijk bij een aanvaring. Met deze toestellen kan ook perfect binnenshuis gevlogen omdat ze klein en wendbaar zijn. Er zitten ook led lampjes ingebouwd zodat je eventueel s’avonds ook kan rond vliegen. De kleine lipo batterijen van ongeveer 800mah kan je opladen op een 40 tal minuutjes en hier kan je dan een 10 tal minuten rondvliegen.

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.