Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Met je kind naar de topsport, Keepersschool Plustec

Jouw kind groeit op en ontwikkelt steeds meer behoeftes en interesses. Je past je werkschema of dagplanning om zo je kind deze ruimte te geven. In dit artikel spreken we specifiek over de sport, de training, persoonlijkheid en coaching eromheen. Als Plustec geven we al jaren keeperstrainingen aan keepers vanaf 7 jaar en in dit artikel wijden we uit over een aantal zaken die we vaak opmerken op en rondom het trainingsveld.  Zeker wanneer je talenten ontdekt hoop je als trainer vurig dat al het andere om het kind ook klopt.

 

Elke ouder wil dat zijn kind zo goed en ver mogelijk komt in de sport en zeker wanneer deze er extra trainingen voor aanschaft. Maar feit blijft dat het niet bij de trainingen alleen blijft.

 

Aanvang training

Zorg dat je kind op zijn vroegst vijftien minuten voor aanvang van de training compleet aangekleed op het veld staat. Het aclimatiseren is erg belangrijk voor de training. Indien de training in de avond is dan heeft het kind al veel meegemaakt gedurende de dag. Ruim op tijd aanwezig zijn geeft ruimte om alle opgedane stress af te schudden en genoeg energie en focus op te bouwen voor de training.

 

Langs de zijlijn

Blijf je als ouder nog even langs de zijlijn staan, geef dan regelmatig een blijk van waardering voor de inzet van jouw kind. Klappen bij een gedane oefening en een schouderklop na afloop en een praatje over wat hij/zij geleerd heeft. Bij kritiek geef je aan dat het punten van verbetering zijn als onderdeel van de doelstelling.

 

Betere voeding zonder dwang

Heeft je kind last van overgewicht, ga dan niet rigoreus te werk door alles te verbieden. Willen ze frisdrank, geef ze dan eerst een glas water van te voren. Is het laat in de avond en ze willen de zoveelste boterham pakken, bied dan eerst een groot bord sla aan met tomaat en een hardgekookt eitje aan. Op die manier hoef je ze niet te verbieden te eten, maar verander je datgene wat ze eten. Ze zijn immers nog in de groei en zullen hun bouwstoffen nodig hebben ookal zijn ze aan de zware kant.

 

De persoon achter het kind

Rust en regelmaat. Dit werd bij hun geboorte al geopperd en eigenlijk is dit iets wat nooit weggaat. Rondom de training en de wedstrijden zorg je voor rust en regelmaat. Routine is erg belangrijk, wees als ouder zelf niet haastig, motiveer wanneer ze dat nodig hebben, geef kritiek wanneer ze dat vragen zónder te overdrijven en houd hún doel voor ogen want naast de sport zullen de aangeleerde eigenschappen ook helpen in het dagelijks leven rondom school en werk.

 

Pieken

Het moment waarop je kind ‘piekt’ is wanneer deze op zijn allerbest speelt. Te vaak gebeurt het nog dat de kwaliteiten na twee jaar snel weer dalen waardoor het kind zijn kwaliteiten niet lang genoeg heeft aangehouden om opgemerkt te worden. Bovenstaande onderwerpen helpen daarbij het kind en de ouders gefocust te blijven zonder al te veel energie.

 

Geschreven door : Najat Berrzal

Bron: www.plustec.nlnajaar 2012

Linkruil.org

Comments are closed.