Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mexicanen niet blij met (verwijderde) tweet van KLM

Toen het Nederlandse elftal de Mexicanen versloeg op het WK voetbal in Brazilië was de vreugde onder de Nederlandse bevolking groot. Ook bedrijven waren er blij mee en haken hier op in door grappige spreuken of plaatjes te delen via social media. Zo ook vliegmaatschappij KLM. De tweet schoot echter bij veel Mexicanen / Mexicaanse klanten in het verkeerde keelgat.

De tweet die inging op het behalen van de 2-1 overwinning op Mexico werd enkele minuten na de wedstrijd geplaatst. Al snel kwam er een lading van kritiek waardoor KLM besloot de tweet te verwijderen. Het kleine berichtje bestond uit de uitdrukking ‘Adios Amgios!’ en werd ondersteund door beeldmateriaal van een gate op het vliegveld die onder meer een sombrero toonde.

Onder meer de Mexicaanse acteur, Gael García Bernal, zag geen feest entertainment in de tweet en liet zijn onvrede via Twitter blijken. Zijn 2 miljoen volgers konden lezen “KLM, ik vlieg nooit meer met jullie waardeloze luchtvaartmaatschappij’.

Het was misschien een beetje ongelukkig om deze tweet te plaatsen, aangezien het bedrijf dagelijks op en neer vliegt tussen Amsterdam en Mexico-stad. Een woordvoerder heeft laten weten dat het om een grapje ging en dat het nooit de bedoeling was om iemand te beledigen. De negatieve tweet is verwijderd omdat er gewoon te veel negatieve reacties op waren.

Linkruil.org

Comments are closed.