Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mogelijkheden bieden voor het buitenspelen

Vroeger werd er meer buiten gespeeld dan nu, dat is een feit. Er zijn verschillende redenen waarom deze ontwikkeling plaatsvindt. Zo zijn er binnen meer mogelijkheden, en buiten juist niet. Daar vervallen de speeltuintjes steeds meer. Er wordt bijna niet meer in gespeeld. En de speeltuinen die er zijn, die voldoen niet meer aan de wensen die de kinderen hebben. Vroeger was een glijbaan en een schommel genoeg. Op dit moment willen kinderen toch meer uitdaging en moeten er meer originele speeltoestellen zijn. Er moet dus goed worden nagedacht bij een speeltuin aanleggen. Hoe krijg je de kinderen weer naar buiten. En nog beter, hoe krijg je de kinderen weer naar een algemene speelplek als een speeltuin. Een speeltuin aanleggen kan op verschillende plekken. Vaak worden schoolpleinen gekozen voor een speeltuin aanleggen.

Eisen

Er moet aan verschillende dingen gedacht worden bij een speeltuin aanleggen. Zo moet de speeltuin wel veilig genoeg zijn natuurlijk. Kinderen mogen niet gewond raken door een speeltoestel. Ook moeten de kinderen gewoon goed de ruimte hebben om te kunnen spelen. Kinderen moeten elkaar niet in de weg lopen bij het glijden en schommelen bijvoorbeeld. Er moet dus goed worden gekeken naar de indeling van de speeltuin. Ook moet er gekeken worden naar de uitdaging voor de kinderen. Op dit moment zitten de kinderen vooral binnen, het moet dus leuk genoeg om zijn om lekker buiten te spelen. Met een glijbaan en een schommel red je het tegenwoordig niet mee.

Aanleg

Een speeltuin aanleggen gebeurt vaak door bepaalde hoveniers. Zij weten precies hoe zij dit soort dingen aan moeten pakken. Het plan maken gebeurt weer door andere mensen, het aanleggen zijn andere specialisten voor.

Mogelijkheden

Is er nog geen speeltuin bij jou in de buurt, maar zijn er wel genoeg kinderen in de buurt? Dan is het goed om eens de mogelijkheden te bekijken voor een speeltuin aanleggen. Op internet staat precies uitgelegd hoe je dit aan moet pakken.

Linkruil.org

Comments are closed.