Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pachinko, wat is dat?

Heb jij wel eens gehoord over Pachinko? Pachinko is een spelletje dat uit Japan komt en daar veel gespeeld word. Het is zeer populair daar en kan eigenlijk bijna op iedere straathoek gespeeld worden.

Pachinko uitgelegd

Pachinko kun je in Japan spelen op heel veel plaatsen. Het zijn in feite machines met een videoscherm en een speelonderdeel waarin je een soort van flipperkast ziet.  Pachinko is overigens geen gokspel. Het spel word gespeeld met ijzeren balletjes die naar beneden komen nadat je op een knop hebt gedrukt. Zodra ze vallen, kun je net zoals bij een flipperkast de balletjes met bepaalde bewegingen sturen. Zodra de balletjes in een gat vallen, krijg je nog meer balletjes, of word er een bonus spelletje op het videoscherm geactiveerd. Het doel is zo veel mogelijk balletjes te verzamelen en zo de high score te verslaan.

Waarom is Pachinko populair?

Pachinko is zo populair omdat het een leuke manier van tijdverdrijf is. Het is entertainend, heeft veel vrolijke kleurtjes en vaak leuke animaties op het videoscherm. In Japan zijn schattig ontworpen dingen vaak populair en bij Pachinko is dit net zo. Bovendien is Pachinko net zoals grote spelcomputer bedrijven zoals Sony een echt Japans product en daar zijn Japanners trots op. De innovatieve ontwikkelingen op gebied van elektronica zorgen er ook voor dat de Pachinko machines heel veel veranderingen doormaken.

Pachinko in het buitenland?

Pachinko is eigenlijk niet terug te vinden in het westen. Zelfs op het internet zijn er maar weinig digitale versies van het spel. Het kan ook niet helemaal vertaald worden naar een digitaal spel, daar het veels te afhankelijk is van de ondersteuning van de machine. Wanneer je graag meer informatie over Pachinko zou willen, kun je wel terecht op onze informatiesite.

Linkruil.org

Comments are closed.