Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Regels voor voetbaltafel (het spel)

Net zoals bij elk spel heeft tafelvoetbal ook zijn eigen spelregels. Deze spelregels kunnen verschillen per plaats waar het wordt gespeeld. Probeer de regels te onthouden, voordat je beslist om te gaan tafelvoetballen op de volgende plaatsen.

Verschillen in de Randstad, Noord Brabant en Limburg

De kasten vindt je vooral in de coffeeshops, en bij de poolcentrums in de Randstad. In Noord Brabant en Limburg zijn de voetbaltafel spellen voornamelijk te vinden in cafés.

In Noord Brabant en Limburg wordt het spel gespeeld op traditionele houten kasten, en in de Randstad voornamelijk kunststof. Hiermee wordt bedoeld dat de poppetjes en de bal van kunststof of hout zijn gemaakt.

Spelregels bij internationale toernooien

Bij groot georganiseerde tafelvoetbal toernooien wordt gespeeld volgens de regels van het: ‘Table Soccer Federarion (ITSF)’ Hierbij wordt rekening gehouden dat er geen discriminatie is tijdens het spel.

Spelregels in de randstad

In de Randstad is het niet toegestaan om via één kant van het veld direct bij de andere kant te scoren. Ook als de bal eerst een speler/poppetje raakt voordat de bal in de goal komt telt deze niet. Ook scoren vanaf de middenstang (waar vijf poppetjes aanzitten) wordt niet goedgekeurd als goal.

Regels die nergens toegestaan zijn

Het alsmaar rond laten draaien van de stangen is nergens goedgekeurd. Een corrigerend rondje wordt vaak door de vingers gezien, maar beperk je hierin. Vaak zie je jonge kinderen dit nog weleens doen, maar tijdens toernooien kan dit een diskwalificatie opleveren, net als de bal vast klemmen, voordat je de bal weg schiet.

Tafelvoetbal tips
Als aanvaller kan je proberen om een schuifbal, of trekbal te maken. Hierbij probeer je de bal naast een aanvaller stil te leggen, om vervolgens snel de stang opzij te schuiven om op deze manier de aanvaller te passeren.

Snelheid en onverwachts toeslaan is bij tafelvoetbal een kunst die je moet beheersen om sterk te worden. Je moet met je ogen continue de bal volgen, en weten welke stang je vast moet pakken, zonder je ogen van de bal te halen. Op deze manier kom je nooit voor onverwachtse verassingen te staan.

Linkruil.org

Comments are closed.