Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sporten voor sporthorloges

De sporthorloges worden steeds populairder. Bekende navigatiemerken richten zich op het maken van horloges. Ook merken die we kennen van casual horloges hebben tegenwoordig een assortiment aan sporthorloges. Met een sporthorloges kun je sportprestaties vastleggen en aan de hand van deze gegevens prestaties verbeteren. In dit artikel bespreken we welke sporten geschikt zijn voor sporthorloges.

Verschillende sporthorloges

Er zijn veel verschillende soorten sporthorloges. De verschillende merken hebben inmiddels specifieke sporthorloges op de markt gebracht. TomTom richt zich bijvoorbeeld op sporthorloges voor de hardloper. Met hardloophorloges kan overigens ook de fietssport in kaart gebracht worden omdat de verschillende prestaties die je hiervan wil meten, niet veel van elkaar verschillen.

Hardlopen & fietsen

Een sport die geschikt is voor een sporthorloge is het hardlopen. Wanneer je gaat hardlopen is het belangrijk dat je inzicht krijgt in je hartslag en je sportprestaties zoals afstand in samenwerking met tijd. Met een simpele sporthorloge krijg je hier gemakkelijk inzicht in. Dit geldt overigens ook voor de fietssport.

Zwemsport

Er zijn ook veel extreme sporten die in kaart gebracht kunnen worden met een sporthorloge. Denk hier bijvoorbeeld aan de zwemsport. Het gaat hier niet alleen om het zwemmen van baantjes. Er zijn ook specifieke sporthorloges die zich richten op de duiksport. Op die manier krijg je inzicht in de diepte waarop jij je bevind.

Wintersporten

Andere sporten die vaak in verband worden gebracht met een sporthorloge zijn de wintersporten. Bij een skihorloge wordt bijvoorbeeld ook informatie gegeven over de weersomstandigheden. Dit is handig want met de sporthorloge krijg je vaak ook te weten of er nog meer sneeuw gaat vallen of dat het bijvoorbeeld gaat dooien.

Bergbeklimmen

Voor bergbeklimmers zijn er ook speciale sporthorloges. Met de horloges die speciaal ontwikkeld zijn voor bergbeklimmers kun je vaak de hoogte zien waarop de bergbeklimmer zich bevind. Daarnaast wordt er bij het bergbeklimmen, net als bij veel wintersporten, ook de temperatuur aangegeven.

Linkruil.org

Comments are closed.