Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sudoku spelen

Ben je een echte sudokufan? Dan verzeil je wellicht met regelmaat in de volgende conversatie: “Hoe weet je nou dat daar een 3 moet? En niet een 5, 6 of 9?” “Het is een kwestie van eliminatie.” “ Nou ik snap het niet hoor!”

Mensen die voor het eerst een sudoku onder ogen krijgen kunnen vaak geen touw vastknopen aan de wirwar van cijfers en lege vakjes. Misschien is het goed als je zo iemand treft deze persoon te verwijzen naar de pagina ‘Basistechnieken’ op www.sudokuonline.nl. Deze website is geheel gewijd aan de populaire cijferpuzzel.

Onder het kopje ‘basistechnieken’ staan alle mogelijke manieren en foefjes om een sudoku op te lossen overzichtelijk op een rij.

Kandidaten opschrijven
Als je in ieder vakje alle mogelijke oplossingen invult, wordt het een kwestie van wegstrepen, naarmate duidelijker wordt welke cijfers waar thuishoren. In sommige online sudukospellen is het mogelijk om kandidaten in de vakjes in te vullen. Als dit niet kan, biedt een kladblok uitkomst.

Open single
Wanneer het duidelijk is dat er echt maar 1 mogelijkheid bestaat voor een bepaald vakje, dan noemen we dat een open single. Het is handig om bij aanvang van de puzzel eerst alle open singles te achterhalen. En deze alvast in te vullen.

Open paren
De volgende logische stap is om op zoek te gaan naar vakjes waar slechts 2 invulmogelijkheden voor zijn. Dit noemen we open paren. Naarmate de puzzel verder vordert, zal het juiste antwoord van de open paren heel snel duidelijk worden.

Voor de overige basistechnieken voor het maken van een sudoku verwijzen we u graag naar www.sudokuonline.nl. Bij elke basistechniek staat duidelijk, met behulp van voorbeelden, uitgelegd hoe je het beste een sudoku kunt aanpakken. Op onze website vindt u uiteraard ook heel veel sudoku’s. We wensen u alvast veel spelplezier met onze sudoku spellen.

Linkruil.org

Comments are closed.