Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor gymleraren

Je kent het nog wel van vroeger, gymles. De een vindt het fantastisch, de ander moet er niet aan denken. Maar hoe is dat voor een gymleraar? Hoe motiveer je kinderen tot het actief meedoen aan een gymles, zelfs als ze er eigenlijk helemaal niet van houden en er al helemaal geen zin in hebben. Gerard van der Horst is al enige tijd een gymleraar aan het Stedelijk Gymnasium in Haarlem en weet precies hoe je ervoor zorgt dat elk kind, zowel een gym liefhebber als een gym hater, goed meedoet in de les. Volgens Gerard van der Horst, moet je namelijk voor de volgende dingen zorgen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Contact Gerard dan via zijn Facebook, https://www.facebook.com/gerard.vanderhorst.180

Tip 1.

Zorg ervoor dat elk kind in je klas zich geapprecieerd voelt. Sommige kinderen zijn gewoon iets minder goed in gymmen dan de anderen, en willen zich hierdoor nog wel eens achtergesteld voelen. Zorg er daarom voor dat deze kinderen ook het gevoel hebben dat ze op een leuke en actieve manier mee kunnen doen en ook mee mogen doen. Probeer ze dus goed te motiveren door ze te complimenteren wanneer ze bepaalde gymoefeningen op een goede manier uitvoeren.

Tip 2.

Maak altijd teams waarin de fanatieke leerlingen en de iets minder fanatieke leerlingen gemixt zijn. Zo kunnen de fanatieke leerlingen de iets minder fanatieke leerlingen activeren om beter mee te doen, en zijn de eventuele wedstrijden die ze tegen elkaar spelen ook eerlijker zijn. Maak dan ook altijd zelf de teams, laat nooit leerlingen zelf de teams samenstellen.

Tip 3.

Zorg voor een fijne, maar wel competitieve sfeer. Leerlingen, zeker de erg fanatieke, willen nog wel eens te competitief worden. Dit kan ten nadelen gaan van het zelfvertrouwen van sommige leerlingen, waardoor de sfeer kan escaleren. Het is dus belangrijk dat de een goede sfeer behouden blijft zonder dat het spelletje te vriendelijk wordt, wat dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

Linkruil.org

Comments are closed.