Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

UCI World Tour Kalender

De UCI World Tour Kalender voor het wielerjaar 2015 is gepresenteerd. Opvallend is dat er komend jaar geen plaats meer is voor de Ronde van Peking. Deze wielerkoers bleek in de afgelopen drie jaar waarin hij wel gereden werd niet erg populair.

Het wielerjaar wordt op 20 januari in Australië geopend met de Tour Down Under. Het seizoen gaat in maart pas echt van start met zes koersen, met onder meer Parijs – Nice en Milaan – San Remo. De Ronde van Vlaanderen wordt verreden op 5 april 2015.

Start Tour de France op 4 juli

De eerste grote koers begint op 8 mei, namelijk de Giro d’Italia. Deze duurt tot en met 31 mei. Ruim een maand later start in Utrecht de Tour de France. De Ronde van Frankrijk begint op 4 juli en de laatste etappe wordt verreden op 26 juli. De laatste grote koers, de Vuelta a España, vindt plaats tussen 22 augustus tot en met 13 september.

De twee Nederlandse koersen staan komend jaar gepland in april en augustus. Op 19 april staat de Amstel Gold Race in Valkenburg op het programma en in augustus start de Eneco Tour, die deels door Nederland en deels door België wordt verreden. De Eneco Tour start op 10 augustus en de laatste etappe eindigt op 16 augustus.

Linkruil.org

Comments are closed.