Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voeding voor het sporten

Sportvoeding is zoals de benaming doet vermoeden voeding voor de sporter. Deze speciale vorm van voeding zorgt ervoor dat de sporter het uiterste uit zichzelf kan halen. Voeding is als gewoon mens al belangrijk, laat staan voor een sporter die alles uit de kast wil halen om tot goede prestaties te komen.

Duursporter en krachtpatser

Sporters moeten veel koolhydraten binnenkrijgen om de sportprestaties die ze willen leveren te kunnen doen. Koolhydraten kunnen het beste direct na een inspanning ingenomen worden. Hierdoor zal het herstelproces versnellen. Dit is vooral belangrijk voor sporters zoals zwemmers, fietsers of hardlopers.

Mensen die veel aan krachttraining doen en die veel zijn te vinden hebben baat bij een heel ander voedingspatroon. Zij zijn vooral geïnteresseerd in producten die de spieropbouw stimuleren. Een overdaad aan bijvoorbeeld eiwitten is echter niet goed. Sommige mensen gebruiken veel pre-workout producten, maar dit is onnodig en bovendien slecht voor je eigen portemonnee. Je moet vooral goed eten en producten met eiwitten kunnen als extra stimulans werken, maar het moet in je voedingspatroon overheersen.

Wanneer moet je drinken tijdens het sporten?

Sporters die langer dan een half uur redelijk intensief aan het sporten zijn, moeten een minimaal 0,5 liter per uur vocht innemen. Wanneer je een dorstig gevoel krijgt ben je eigenlijk al iets te laat. Dit moet je voorkomen door zo nu en dan een slokje water of sportdrank te nemen. Als je te weinig drinkt kun je hoofdpijn krijgen, vermoeid raken, concentratie problemen krijgen of zelfs flauwvallen. Er kunnen nog allerlei andere klachten ontstaan als je niet goed drinkt. Drink dus voldoende!

Een webshop op het gebied van sportvoeding die aan te raden is, is Sportvoedingweb.nl – de webshop biedt een groot assortiment aan sport supplementen aan.

Linkruil.org

Comments are closed.