Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is Padel en waarom is het zo populair?

Padel is een van de nieuwste sporten. Ieder jaar worden er weer nieuwe sporten bedacht. Over het algemeen komen deze nieuwe sporten uit een idee van meerdere sporters om een variant op een bestaande sport te maken. Padel is een goed voorbeeld hiervan, deze sport is een samenstelling van maar liefst vier sporten: tennis, squash, badminton en beach ball.

Zoals hieruit op is te maken wordt Padel met een racket gespeeld en is het de bedoeling om de bal over een net te krijgen. Wat maakt deze sport nu zo bijzonder en waarom kent het een hoge populariteit?

Wat moet je bij Padel doen?

De regels bij deze sport zijn een stuk anders dan bij de meeste andere sporten. Zo is het allereerst belangrijk om te weten dat er geen uitlijnen op de grond aanwezig zijn. Daarnaast mag er ook via de muur gespeeld worden. Dit maakt Padel in eerste instantie redelijk verwarrend en lastig om te volgen. Maar naarmate er meer naar het spel gekeken wordt kan worden vastgesteld wat de regels ongeveer zijn. Zo is het, net als bij de vier sporten waaruit Padel is opgemaakt, belangrijk dat de bal niet in het net wordt gespeeld. Dit betekent automatisch een punt voor het andere team. Teams bestaan uit twee spelers die zich op het veld bewegen als bij een duowedstrijd van tennis.

Het is bij Padel de bedoeling om meer punten dan de tegenstander te scoren. Dit gebeurt voornamelijk door de bal tweemaal op de kant van de tegenstander te laten stuiteren. Net als bij tennis en squash mag de bal niet meer dan twee keer de grond raken, in dat geval krijgt de concurrerende partij een punt. De bal in het net spelen resulteert ook in een punt. Naarmate er gespeeld wordt zullen spelers steeds meer rond moeten rennen over het veld om achter de bal aan te gaan. Uitspelen is bij Padel vrij lastig, hiervoor moet een bal boven een getrokken lijn aan de muur komen.

Meer interessante links en o.a. spectaculaire Padel video’s vind je op padel.startpagina.nl.

Linkruil.org

Comments are closed.