Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe werken metaaldetectors?

Schatten vinden met metaaldetectors

Metaaldetectors worden vooral in films verbeeldt als ideaal middel om de beste schatten op het strand mee te vinden. Een dergelijke vondst komt net zo vaak voor als het winnen van de loterij, maar toch zijn er nog een hoop andere leuke spullen die je kunt vinden met deze apparaten. In dit artikel lees jij hoe metaaldetectors werken en hoe je mooie vondsten kunt doen.

De binnenkant van metaaldetectors

De metaaldetectors zijn opgebouwd uit allerlei technologische onderdelen die er samen voor zorgen dat de detector het beste bereik zal hebben. Wanneer een metaaldetector boven een metalen item hangt dan gaat er een piep af. Dit is om de gebruiker op de hoogte te stellen dat er iets in de grond ligt.

De piep die metaaldetectors maken mag uiteraard alleen afgaan wanneer het apparaat boven metaal hangt. Om dit te garanderen bestaan detectors uit twee spoelen. De eerste spoel zendt een magnetisch veld uit om zo spullen onder de grond te kunnen vinden. Wanneer dit magnetische veld een metalen item raakt dan reageert de andere spoel hierop en maken de metaaldetectors een pieptoon.

Waar kun je metaaldetectors het beste gebruiken?

Om mooie vondsten te maken moet je er natuurlijk op uit. Bekende locaties om een detector te gebruiken zijn onder andere het strand en het bos, maar ook weilanden en bijvoorbeeld de Veluwe. Veel schatzoekers proberen met de metaaldetectors oude munten van Romeinse tijden te vinden, of mooie metalen voorwerpen die mensen simpelweg zijn vergeten of zijn kwijtgeraakt te zoeken onder de grond.

Linkruil.org

Comments are closed.