Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe worden parels gekleurd?

Parels zijn ongetwijfeld een van de mooiste vormen van versiering die er zijn, en kunnen voor uiteenlopende doeleinden gebruikt worden. Als je op zoek bent naar een parel met een authentieke luxe uitstraling, dan is een zoetwaterparel zeker en vast de beste keuze. Zoetwaterparels zijn zogenaamde ‘gecultiveerde parels‘, wat inhoudt dat ze tegen een aangename prijs verkocht kunnen worden en toch luxueus en zelfs koninklijk ogen.

Maar wat is een dergelijke parel nu precies, en welke mogelijkheden zijn er? Twee vragen die een antwoord behoeven. Het volgende voerzicht biedt dat dan ook.

Wat is een zoetwaterparel?

Zoetwaterparels zijn er in ontelbare afwerkingen en kleuren, waardoor je er zowel een moderne als een klassieke look mee kan creëren. Van ronde kleine pareltjes tot grove parels, het aanbod is enorm en biedt dan ook voor elk wat wils. Het gaat hoe dan ook om een parel die je sieraad tot een prachtige creatie maken.

Haast alle zoetwaterparels zijn gecultiveerd, wat eigenlijk betekent dat ze gekweekt worden in de in zoetwatermeren levende parelmossel. De mens grijpt in bij het begin van de kweek van de parels, waarna de natuur de rest van het werk doet. Het resultaat is een haast oneindig gamma aan prachtige parels in tal van kleuren, vormen en formaten. Van Biwa parels tot Keshi parels, de mogelijkheden zijn oneindig. Zoetwaterparels kweken is veel eenvoudiger dan het telen van zoutwaterparels, waardoor dit ook een goedkopere optie is.

Zoetwaterparels in uiteenlopende kleuren

De kleur van een parel is hoe dan ook belangrijk voor de uitstraling van het sieraad dat je ermee creëert. Er zijn verschillende soorten parels op vlak van kleur:

  • Ronde ‘potato’ vormige parels die vaak glad zijn of opvallende groeiringen hebben.
  • Biwa parels, die een lichte glans hebben en meestal in warme kleuren voorkomen, zoals oker, grijs en licht crème.
  • Keshi parels, die vaak iets kleiner zijn, grillig gevormd zijn een een lichte glans hebben.
Linkruil.org

Comments are closed.