Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een mini beamer?

Mini beamers zijn erg vergelijkbaar met normale beamers. Ze verschillen op een aantal punten, voornamelijk de grootte van een mini beamer verschilt. Doordat de grootte een stuk kleiner is, is een mini beamer minder goed in het projecteren van beelden. De resolutie ligt vaak een stuk lager en ook de lichtopbrengst is bij de meeste mini beamers lager dan bij een normale beamer. Toch heeft een mini beamer veel voordelen, waaronder het feit dat je een mini beamer overal mee naar toe kunt nemen vanwege het compacte formaat.

Een mini beamer heeft vele synoniemen: mini projector, pico beamer, pico projector, nano beamer, nano projector. De meest voorkomende term in Nederland is echter mini of pico beamer. In veel andere landen is de meest gebruikte term pico projector.

De lichtopbrengst van een mini beamer wordt gegeven in lumen. Op veel beamers staat de lichtopbrengst gegeven in ANSI-lumen. Het aantal lumen is het aantal dat door de beamer uitgezonden kan worden. Het aantal ANSI-lumen is het aantal dat in de meeste gevallen werkelijk geprojecteerd wordt. Het aantal ANSI-lumen is dus beter om in gedachten te nemen dan het aantal lumen.

Een ander belangrijk eigenschap is de contrastratio van een beamer. De contrastratio van mini beamers ligt aanzienlijk lager dan de contrastratio van normale beamers. Het contrastratio geeft het verschil tussen de aller lichtste en de aller donkerste kleuren weer. Een mini projector met een hoog contrastratio geeft het verschil tussen kleuren dus subtieler weer, waardoor het beeld mooier wordt. Er is ook iets als een iPhone mini beamer. Dit zijn in feite ook mini beamers. Een andere tip voor een mooier beeld is het kopen van een mini beamer projectiescherm.

Linkruil.org

Comments are closed.